Dvostruka kruna za Triatlon klub Rival na Prvenstvu Hrvatske 2021 u akvatlonu!

 Bila je to prava žetva medalja u Slavoniji za "Rivalovce": 2 naslova apsolutnog Prvaka Hrvatske za mladog juniora Gabriela Barca, 17 Prvaka Hrvatske u dobnim kategorijama (žene i muškarci u dobi od 9 do 50 godina) i sveukupno 20 osvojenih medalja: (17 zlata, 2 srebra i 1 bronca)

 

           Ovoga vikenda u Bilju kraj Osijeka, u organizaciji lokalnog TK Tri-Tima, održano je Prvenstvu Hrvatske 2021 u akvatlonu za kadete, juniore i seniore. Kadeti su u subotu 17.7. imali utrku u super sprint akvatlonu (200m plivanja i 2.000 trčanja), a juniori i seniori u sprint akvatlonu (500m plivanja i 2.500 trčanja), dok su u nedjelju 18.7. nastupali samo seniori na standard akvatlon utrci (1.000m plivanja i 5.000 m trčanja). Izrazito promjenjivi vremenski uvjeti: kiša, grmljavinsko nevrijeme i naoblaka, te neizbježno lokalno obilježje – komarci, dodatno su naelektrizirali natjecatelje pred utrku.

 

   Apsolutni pobjednik prvoga dana bio je Gabriel Barac iz našeg riječkog Triatlon kluba Rival zauzevši: 1. mjesto u sveukupnom poretku, 1. mjesto među juniorima te 1. mjestu u kategoriji U17! U ženskoj konkurenciji, mlada juniorka isto iz redova riječkog Triatlon kluba Rival, Aurora Valinčić osvojila je 1. mjesto među juniorkama te 1. mjestu u kategoriji U17 za cure! Medalje za Triatlon klub Rival toga dana osvojili su i: 1. mjesto među curama do 9 god. - Zara Marić, 2. mjesto među dečkima do 11 god. - Lan Marić, 3. mjesto među muškarcima od 40 god. Miroslav Marić, 2. mjesto među muškarcima od 45 god. Blaž Barac, 1. mjesto među za ženama od 45 god. Karmen Barac, 1. mjesto među muškarcima od 50 god. Ozren Gruičić, 1. mjesto među ženama od 50 god. Koraljka Renier Valinčić i 2. mjesto među ženama od 50 god. Nikoleta Vale. Na subotnjoj utrci nastupili su i Einar Miletić i Lana Vale osvojivši 5. i 6. mjesta u svojim kadetskim kategorijama.

Kako se dade iščitati, na natjecanju su nastupile brojne obitelji; djeca i roditelji, svi redom članovi Triatlon kluba Rival te osvojili brojne medalje: tako je obitelj Barac osvojila 3 medalje (2 zlata i 1 srebro), obitelj Valinčić 2 medalje (2 zlata), obitelj Vale 1 medalju (1 srebro) i obitelj Marić 3 medalje (zlato, srebro i bronca) pa u klubu razmišljaju dodati prefiks “Obiteljski“ ispred Triatlon klub Rival.

 

Apsolutni pobjednik drugoga dana bio je, pogađate po naslovu - Gabriel Barac iz “Rivala“, koji se lavovski borio do zadnjih metara utrke da bi pobjedu odnio ispred zrelijeg konkurenta, te time u dvostruko težoj distanci ponovio uspjeh prethodnog dana: 1. mjesto u sveukupnom poretku, 1. mjesto među juniorima te 1. mjestu u kategoriji U17! Njegov primjer slijedila je naša zlatna Aurora Valinčić: 1. mjesto među juniorkama te 1. mjestu u kategoriji U17 za cure! Da jabuka ne pada daleko od stabla potvrdio je i Gabrielov otac i trener Blaž Barac osvojivši 1. mjesto u kategoriji muškaraca od 45 god., kao i Ozren Gručić u kategoriji od 50 god., te Miroslav Marić u kategoriji od 40 godina.

 Bila je to prava žetva medalja u Slavoniji za "Rivalovce": 2 naslova apsolutnog Prvaka Hrvatske za mladog juniora Gabriela Barca, 17 Prvaka Hrvatske u dobnim kategorijama (žene i muškarci u dobi od 9 do 50 godina) i sveukupno 20 osvojenih medalja: (17 zlata, 2 srebra i 1 bronca)

Kategorija