Šest reprezentacija s pet kontinenata dolazi u Zadar

 

Hrvatska će ovog ljeta biti domaćin prestižnog Challenger Kupa za odbojkašice. Turnir će se igrati u Zadru, u dvorani Krešimir Ćosić od 24. do 28. lipnja. Okupit će šest nacionalnih vrsta s pet kontinenata, a samo će se pobjednik kvalificirati u elitnu Ligu nacija. Challenger Kup igra se od 2018. godine, a Hrvatska je prva europska zemlja kojoj je dodijeljeno domaćinstvo.

 

''Hrvatska će ovog ljeta biti epicentar svjetske odbojke. Timovi iz cijelog svijeta dolaze u Zadar i ovo nam je prilika da pokažemo kako se navija za hrvatsku reprezentaciju. Posebno mi je drago što će mlađe generacije kao i svi ljubitelji ovog sporta imati priliku uživati u vrhunskoj odbojci. Od hrvatskih reprezentativki očekujemo da daju sve od sebe i vjerujem kako onda rezultat neće izostati. Sportska razglednica koja koju ćemo poslati iz Zadra bit će i sjajna promocija cijele Hrvatske. Vjerujemo kako će nakon ovog događaja još više posjetitelja doći u našu zemlju. Pozivam sve navijače da nam se pridruže i u što većem broju bodre naše odbojkašice!'' – izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

 

Challenger Kup pokrenut je kako bi odbojkaške nacije koje tek dolaze dobile priliku pokazati svoju kvalitetu pred svjetskom odbojkaškom javnosti. Na turniru nastupaju dvije momčadi iz Europe te po jedna iz Azije, Afrike te Sjeverne i Južne Amerike. Dodjela domaćinstva Hrvatskoj je, uz domaćinstvo Europskog prvenstva iduće godine, još jedna potvrda povjerenja koje krovne odbojkaške institucije imaju u Hrvatski odbojkaški savez.

 

''Budući da odbojka i dalje raste u cijelom svijetu, FIVB je vrlo uzbuđen što će se treće izdanje Challenger Kupa za odbojkašice održati u Hrvatskoj. Ovo je sjajna prilika da naš voljeni sport približimo novim publikama. Prekrasni grad Zadar bit će sjajna kulisa za spektakularni Kup koji će oduševiti ljubitelje odbojke u Hrvatskoj i svijetu!'' – izjavio je predsjednik Ary Graça, predsjednik FIVB-a (Međunarodnog odbojkaškog saveza).

 

Hrvatska se s posljednjeg Challenger Kupa vratila s četvrtim mjestom, a utakmice pred domaćom zadarskom publikom bit će dodatni veliki motiv našim odbojkašicama za osvajanje prvog mjesta.

 

Kategorija