Humanitarna Maškarana jota za udrugu Srce za nju

Donacije možete uplatiti i na poseban račun IBAN: HR7124020061500125478.

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena će u subotu, 18.veljače . godine, na Korzu i na Trgu Republike Hrvatske, u sklopu 40. izdanja Riječkog karnevala, po 16. put zaredom organizirati humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana jota.

„Maškarana jota“ održat će se dan prije 40. međunarodne riječke karnevalske povorke, 18.veljače od 11 do 13 sati, a ove godine sva sredstva se prikupljaju za riječku udrugu “Srce za nju”.

Predsjednica riječke humanitarne udruge “Srce za nju” Katarina Kukolj istaknula je kako je Srce za nju udruga kojoj je cilj pomoć ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti iz Rijeke: olakšati odlazak na liječenje, kemoterapiju, zračenje ili neki od zakazanih dijagnostičkih postupaka te pružiti logističku podršku članicama. Time se želi poslati poruku o važnosti podrške koja se pokazala kao osnovna potreba u vremenu Covida-19 za sve oboljele. S obzirom da nikako nije preporučljivo za bolesnike oboljele od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti koristiti javni prijevoz, a u najvećem broju slučajeva druge opcije nema, jedan od njihovih projekata postala je organizacija prijevoza članica na zakazane preglede i liječenja.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rijeke, Turističkom zajednicom Kvarnera, Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke, Udrugom Palentar i učenicima Ugostiteljske škole, članovi i uzvanici Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena  kuhat će tradicionalno jelo našeg kraja i uz prigodnu cijenu ga prodavati uz vino.

Ugostitelj riječkog Udruženja s 20-godišnjim kulinarskim iskustvom g. Hrvoje Margan istaknuo je kako će Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Rijeka, uz potporu ostalih članova Udruženja, pripremiti cca 600 porcija maškarane jote uz palentu kompiricu koju tradicionalno priprema Udruga Palentar, a za simbolični iznos moći će se kupiti porcija jote, palente kompirice i čaša vina Vorić.

Program Maškarane jote humanitarno će voditi Robert Ferlin, prijatelj riječke udruge “Srce za nju”, a glazbeni nastup humanitarno će odraditi grupa Fiesta.