I ove godine Trgom 128.brigade zaplovit će Papirnata Fiumanka

I ove će godine Trgom 128. brigade HV “zaploviti” papirnata Fiumanka – događanje u sklopu 24. Fiumanke u kojem sudjeluju najmlađi. U srijedu, 7. lipnja 2023., u 9 sati počinje program u kojem će uz izvođače sudjelovati i oko 130 djece – vrtićaraca iz vrtića Kvarner i talijanske skupina Orsetti-Morčić, te učenici OŠ Nikola Tesla i Dolac Rijeka. Oni će na jedan dan postati “brodogradilište” papirnatih brodova s lijepim porukama.

Na Trg stižu i halubajski brodovi OŠ Viškovo te brodovi OŠ San Nicolo i OŠ Vladimir Gortan. Nakon događanja dio papirnatih brodova bit će izložen u izlozima Grada Rijeke, a dio drugu godinu zaredom i u ugostiteljskim objektima diljem grada, a prvi put ćemo ih vidjeti i u privatnim izlozima na Korzu. Tako će ovi dječji brodovi “ploviti” i danima nakon samog događanja, na ponos onima koji su ih izradili, ali i svim građanima Rijeke.

Na sam dan događanja solistice Kreativno-edukativnog centra Glazbeni kutak: Mirjam Andrejević, Luana Špelić i Ema Kresina izvesti pjesmu “Rijeka”. Slijedi plesna točka Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka uz pjesmu “Tancamo”, nastup Prvih riječkih mažoretkinja, oko 10 sati započet će slaganje brodova po Trgu 128. brigade, a u 11 sati bit će otvorena izložba “Makete brodova” Tehničke Škole Rijeka pod vodstvom prof. Marije Marač. Na kraju programa predviđeno je zajedničko fotografiranje svih sudionika na stepenicama kod Bonavie. Voditelj programa je Denis Povh.

Papirnata Fiumanka prvi je put zaplovila 2020. godine u organizaciji riječke galerije Poneštrica u tradicionalnom terminu održavanja riječke regate – drugoga vikenda u lipnju.

https://fb.me/e/U0EBDREq