IMA LI DOVOLJNO PLINA?

Ograničenja plina za kućanstva neće biti pa stoga nema zabrinutosti za građane

Ograničenja plina za kućanstva neće biti pa stoga nema zabrinutosti za građane

Ima li plina dovoljno? Pitanje je to na koje posljednjih dana ima jako puno odgovora. Sukob na relaciji Moskva-Kijev kriv je što je plin glavna tema u Europi, a taj sukob stanovnike Rijeke i okolice, barem što se energije tiče, po svemu sudeći ne mora zabrinjavati.
Gotovo 60% potrošnje plina Hrvatska pokriva iz svojih izvora, a ostatak dolazi, ili u slučaju posljednjih dana, ne dolazi iz Rusije. Kada je Rijeka u pitanju plin koji se koristi u domaćinstvima stiže iz Sjevernog Jadrana.
– Ograničenja plina za kućanstva neće biti pa stoga nema zabrinutosti za građane – rekla je glasnogovornica Energa Doris Vidošević.
Tako stoje stvari sada. U Energu koji je zadužen za distribuciju plina na našem području pomno prate situaciju koja se mijenja iz sata u sat. Posljednja je da je plinovod iz Rusije potpuno zatvoren, no bez obzira na to ove zime domaćinstva, škole, vrtići, bolnice i ostale javne ustanove ne bi smjele imati problema s plinom. Tako se u Rijeci redukcije plina ne bi imale na koga primijeniti. Razloga za zabrinutost oko opskrbe plina u Rijeci nema, a sudeći prema anketi nije je ni bilo.