Imaš 3D printer? Ostani doma i pomozi u borbi protiv širenja koronavirusa

U Primorsko-goranskoj županiji više od 15 privatnih tvrtki koje posjeduju 3D printere uključilo se u akciju, brojni građani prinataju od kuće kao i fakulteti, škole… 

image

Pokrenula se akcija #studentipomazu, izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja.

Slaven Damjanović, sa Sveučilišta u Splitu i student FESB-a uspješno je napravio nekoliko primjeraka, a Hrvatski studentski zbor je preuzeo ulogu koordinatora ove hvalevrijedne, studentske inicijative. 

Trenutno smo u potrazi za ljudima dobre volje koji bi nam, neovisno o svojoj lokaciji, pomogli pri izradi maski za svoje obližnje bolnice. Potrebni su nam 3D printeri koji bi izrađivali okvire, na koje se postavlja PVC folija, (debljine 0.5mm, savitljiva) koja štiti samo lice. Za sada imamo preko 120 jedinica printera na području od 24 grada duž cijele Republike Hrvatske. To nam je dovoljno za proizvodnju nešto manje od 1000 vizira dnevno, a potrebe su znatno veće.

Ukoliko poznajete pojedinice ili tvrtke koje bi nam pomogle u inicijativi, molio vas da podijelite informaciju kako bi što prije osigurali one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg.

Pokažimo kako smo mali narod velikog srca, te skupa prebrodimo trenutnu situaciju!

Možete nas kontaktirati na Facebooku (https://www.facebook.com/hsz.hr/), Instagramu (@hsz_hr) ili na mail – hsz@hsz.hr. Za sva pitanja i informacije vam stojimo na raspolaganju.

Čuvajte se i #ostanidoma

Hrvatski studentski zbor

U videoprilogu pogledajte koga su angažirali i kako se se organizirali studenti u Rijeci