Imenovani predstojnici šest klinika i kliničkih zavoda u KBC-u Rijeka

KBC Rijeka

 

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof. dr. Alen Ružić, imenovao je nakon provedenih javnih natječaja šest predstojnika klinika i kliničkih zavoda.

Zbog odlaska u mirovinu dugogodišnje predstojnice Klinike za infektivne bolesti prof. dr. Biserke Trošelj-Vukić, nakon provedenog natječaja i razgovora s povjerenstvom novom predstojnicom imenovana je na mandat od četiri godine doc. dr. Irena Slavuljica.

Početkom studenoga raspisani su i javni natječaji za vodeća mjesta na još pet klinika i kliničkih zavoda na kojima je istekao mandat predstojnika. Nakon obavljenih razgovora kandidata s povjerenstvima, na temelju predstavljenih programa i dosadašnjeg uspješnog rada za predstojnicu Klinike za dermatovenerologiju ponovno je izabrana  prof. dr. Ines Brajac, a za predstojnicu Klinike za dentalnu medicinu dosadašnja čelnica prof. dr. Vlatka Debeljak.

Na nove četverogodišnje mandate izabrani su i prof. dr. Damir Miletić na čelu Kliničkog zavoda za radiologiju, prof. dr. Sanja Balen kao predstojnica Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i prof. dr. Lidija Bilić-Zulle kao predstojnica Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku.

S izuzetkom promjene na Klinici za infektivne bolesti do koje dolazi zbog umirovljenja, na ostalim klinikama i kliničkim zavodima dosadašnji predstojnici dobili su povjerenje ravnatelja i priliku u još jednom četverogodišnjem mandatu nastaviti uspješan rad.