Čavle

Od mora do gorja - Čavle

Veliki kulturni, sportski, gospodarski i infrastrukturni projekti obilježili su protekle četiri godine u Općini Čavle. Dogradnja zgrade Osnovne škole, energetska obnova Doma kulture te obnova i revitalizacija Kaštela Grobnik, samo su neki od značajnijih projekata.

Pročitaj više

Grad Grobnik - kaštel

Grobnički kaštel dobiva novo ruho. Na sjevernoj kuli Kaštela kompletno je obnovljena fasada kao i unutarnji prostor u što je uloženo oko 2 milijuna kuna, u sklopu projekta Putovima Frankopana.

Pročitaj više

Idealan dan za skijanje i sanjkanje: Platak je ponovno otvoren

Snijeg i niske temperature ponovno su otvorile Platak

Pročitaj više

Čavle: Gotovo 2,7 milijuna kuna vrijedna ulaganja u vodovod i kanalizaciju

Velika investicija s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture odvija se području Hrastenice. Boćarski dom spaja se na kanalizacijski sustav, a postavlja se i novi vodovodni ogranak. Riječ je o zahtjevnom i skupom projektu zbog konfiguracije terena. Naime, spajanje na kanalizacijski sustav omogućit će se gradnjom crpne stanice i tlačnog cjevovoda.

Gradi se ukupno 7 kanalizacijskih okana i oko 95 metara trase fekalne kanalizacije izvan asfaltiranih

Pročitaj više

Hrvatski Taekwondo Savez

Pandemija koronavirusa nepovratno je promjenila život i aktivnosti sportaša. U Općini Čavle održan je sastanak vodstva Hrvatskog taekwondo saveza s voditeljima županijskih saveza i klubova kako bi razmotrili daljne aktivnosti.

Pročitaj više

Rijeka i Čavle: Zapošljavanjem 15 žena omogućit će se skrb o 90 starijih osoba

Projekt Pružam ruke, financiram sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru programa Učinkoviti ljudski programi, vrijedan 1,4 milijuna kuna omogućuje zapošljavanje 15 žena prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje koje će skrbiti o 90 starijih i nemoćnih osoba s područja općine Čavle i grada Rijeke. Projekt su predstavile načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i ravnateljica GD Crvenog križa Rijeke Petra Šuljić. Projekt ima više benefita: zapošljavanje nezaposlenih žena, njihova edukacija za gerontodomaćice, skrb o starijima i potrebitima te financiranje mjesečnih paketa za nabavku higijenskih ili prehrambenih potrebština. 

Osim navedenog, načelnica Cvitan Polić najavila je uređenje i otvorenje prostora za druženje umirovljenika u Bajcima za što je, upravo danas, osigurano 150.000 kuna.

Pročitaj više

U Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku održana praizvedba Cerničkog Križnog puta

Cernički Križni put, oratorij za orgulje, violinu i vokal doživio je svoju praizvedbu u Župnoj crkvi sv.Filipa i Jakova u Gradu Grobniku.

Pročitaj više

Praizvedba oratorija za orgulje, violinu i vokal "Cernički Križni put", 7. ožujka u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku

Cernički Križni put, oratorij za orgulje, violinu i vokal doživjet će svoju praizvedbu u nedjelju, 7. ožujka, u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku.

Pročitaj više

JESTE LI ZNALI? Cernički križni put pisan je na grobničkoj čakavici!

 

Nedaleko župne crkve sv. Bartola u Cerniku, od kapelice uz cestu do najviše točke-Cerničkog vrha, nalazi se križni put. Jedinstven je jer je pisan na grobničkoj čakavici. Podizanju križnog puta pridonijeli su svojim prilozima stanovnici ove župe, kao pojedinci ili mještani cijelih naselja zajedno, u znak vjere i ljubavi prema vlastitome kraju.

Pročitaj više

Nastavak sezone skijanja na Platku

Ljubitelje skijanja razveselit će vijest da je omiljeno skijalište Platak od danas ponovno otvoreno. U funkciji su žičara i pokretna traka Radeševo, a skijati se može na stazi Radeševo 1 

Pročitaj više

Platak priprema staze

Na Platku su pokrenuti topovi za snijeg. Staze bi mogle biti spremne u nedjelju

Pročitaj više

Zdravlje na prvom mjestu: Općina Čavle financira programe zdravstvene zaštite

Općina Čavle potpisom više ugovora nastavlja svoj cilj osiguranja kvalitetne zdravstvene zaštite svih mještana te potiče preventivne zdravstvene preglede s ciljem sprečavanja teških oboljenja te dugog i kvalitetnog života stanovništva, kako starije dobi tako i djece.

Pročitaj više

Ostvaruje se san o razvoju poslovne zone Soboli

Cesta – preduvjet razvoja zone i ulaganja gospodarstvenika te otvaranja novih radnih mjesta

San o poslovnoj zoni Soboli I2, koja se nalazi uz auto- cestu Rijeka- Zagreb, se ostvaruje. Načelnica Općine Čavle potpisala je Ugovor o izradi izvedbenog projekta za izgradnju ceste unutar zone vrijedan 148 tisuća kuna s rokom od 60 dana.

Pročitaj više

Počelo uređenje sportskog igrališta Jama

U Čavlima, u neposrednoj blizini Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, počeli su radovi na uređenju, djeci i rekreativcima, omiljenog igrališta Jama

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Završena energetska obnove Doma kulture Čavle, vrijedan gotovo 4,3 milijuna kuna

Pročitaj više