Gradovi

Meteorološka postaja DHMZ-a u Crikvenici danas slavi svoj 130 rođendan

 

U Crikvenici je 1. srpnja 1891. godine otvorena meteorološka postaja, III. reda, VI. po redu, u tadašnjoj Hrvatskoj. Bilo je to za vrijeme bana Dragutina Khuena Hedervarija kada je Hrvatska pripadala Austrougarskoj monarhiji.Prva ispitivanja meteoroloških podataka u našem gradu, javljaju se od 1587. - 1599. godine. SANTORIO SANTORIO, baruni kod naših knezova Frankopana na Kvarneru, svojim su instrumentima ispitivali jačinu bure.

Pročitaj više

Veliko finale ljetnog programa: RetrOpatija se vraća u novom terminu

Povratak u “dobra stara vremena” u drugom vikendu rujna donosi zabavno i otkačeno putovanje najpopularnijim stilovima glazbe i mode 20. stoljeća, kao savršeni vrhunac sezone ljetnih događanja u Opatiji!

Pročitaj više

Svečano otvorenje Izraelsko – Hrvatskog parka prijateljstva

Prijateljstvo između Veleposlanstva Izraela i Grada Crikvenice, započeto u ožujku ove godine, okrunjeno je svečanim otvorenjem Izraelsko-Hrvatskog parka prijateljstva.

Pročitaj više

Crikvenica: Kreće ljetna regulacija prometa

Na području grada Crikvenice dana 15.06.2021. godine uvodi se ljetna regulacija prometa i to kako slijedi:

 

 

Pročitaj više

U ACI marini Cres vijori se Plava zastava 22. godinu zaredom

ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, uoči Svjetskog dana zaštite okoliša podigla je Plavu zastavu 22. puta. Plava zastava za plaže i marine je vrlo cijenjen turistički brend u svijetu, koja je turistima važan orijentir prilikom odabira destinacije. Ujedno je i to najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavješćivanja javnosti koju dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE).

Pročitaj više

Oprez: Računalnom prijevarom oštećen za 52 tisuće kuna

 

Policijski službenici Policijske postaje Opatija provode kriminalističko istraživanje zbog počinjenja kaznenog djela računalna prijevara na štetu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina. Prema dosad utvrđenom, 57-godišnjak je 19. travnja na jednoj od društvenih mreža pronašao oglas za povoljnu kupnju alata te kontaktirao s nepoznatim prodavateljem putem poruka. Pri tome je vjerujući nepoznatoj osobi na njezino traženje poslao svoj broj kreditne bankovne kartice s pinom. Istog dana je saznao kako mu je s kartice izvršena transakcija kojom je oštećen za 52. 450 kuna.

Pročitaj više

Zajednički projekt Rijeke, Kraljevice i Kostrene za djecu i mlade „Stori po svoju“

Općina Kostrena, Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena partneri su u projektu „Stori po svoju“, kojem su dodijeljena bespovratna EU sredstva u iznosu od preko 2.7 milijuna kuna. Cilj projekta je približiti STEAM područje (science, technology, engineering, mathematics +art), djeci i mladima te pritom pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti kroz brojne programe i radionice koje će se organizirati u iduće dvije godine.

Pročitaj više

Gradu Rijeci dodijeljena titula Grad za mlade

Gradu Rijeci dodijeljen je certifikat „Grad za mlade“ za razdoblje od 2021. do 2024. godine koji po prvi puta dodjeljuje Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Riječ je o priznanju gradovima koji predano rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih.

Pročitaj više

Grad Crikvenica uveo jednokratnu novčanu pomoć za trudnice

Grad Crikvenica već dugi niz godina provodi pronatalitetnu politiku kako bi pokušao potaknuti rast broja novorođene djece na području grada, ali i kako bi svim roditeljima pomogao pri podizanju djece i omogućio djeci ugodno i bezbrižno djetinjstvo.

Jednokratna novčana pomoć trudnicama u iznosu od 1.500,00 kuna nova je mjera pronatalitetne politike koja je uvedena za područje grada Crikvenice, a koja se isplaćuje po zahtjevu trudnice. Ono što je bitno spomenuti da se trudnice mogu prijaviti odnosno zahtjev popuniti od 13.-og tjedna pa sve do završetka trudnoće.

Pročitaj više

Kanjon Kamačnik posjetitelje ovog proljeća dočekuje obogaćen novom edukativno-turističkom ponudom

U Vrbovskom održana završna konferencija projekta Veze prirode i predstavljena nova multimedijska oprema koja će obogatiti edukativno-turističku ponudu izletišta Kamačnik

Pročitaj više