Blaže mjere:Na vjenčanjima do120 osoba, uz negativan test ili potvrdu o cijepljenju

Dopušteno je održavanje sajmova na otvorenome, dozvoljena su okupljanja do 100 ljudi, restorani i slastičarnice mogu raditi unutra 

Od danas su, odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite u čitavoj Hrvatskoj na snazi znatno blaže mjere. Ukinuta je zabrana održavanja privatnih okupljanja i svečanosti. Na javnim okupljanjima može biti do stotinu osoba (umjesto dosadašnjih 25), a na svadbama do 120, uz obavezu organizatora da svi uzvanici budu ili cijepljeni, imaju negativni test ili dokaz da su preboljeli COVID-19. Na pogrebima nema ograničenja broja osoba, ali sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Uz stroge epidemiološke mjere, usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, a ne samo na terasama, dozvoljeno je svim restoranima, slastičarnicama i OPG-ovima koji imaju minimalne tehničke uvjete za usluživanje hrane ili slastica.

Ukida se ograničenje od maksimalno 40 posto popunjenosti vozila u javnom prijevozu, a ostaje obveza korištenja maski.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata, pekarnica, kazina, automat-klubova i mjesta za klađenje može biti do 23 sata, do kad je dozvoljena i prodaja alkoholnih pića.

Ukida se obustava rada plesnih škola, radionica i dječjih igraonica. I dalje ostaje zabrana treninga u školskim dvoranama, a u ostalim dvoranama bit će dopušteni.

Kategorija