Jelenje

Župan Komadina obišao završne radove na OŠ “Jelenje Dražice”

Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja sa suradnicima obišli su gradilište OŠ „Jelenje-Dražice“ gdje su u tijeku završni radovi na kapitalnom projektu rekonstrukcije i dogradnje zgrade škole i izgradnje školske sportske dvorane.

Pročitaj više

Reciklažno dvorište - Jelenje

Stari madraci i mašine na šumskim stazama i uz cestu trebali bi postati prošlost. Reciklažno dvorište otvoreno u Općini Jelenje.

Pročitaj više

Mlinovi s Rječine dobili spomenik

U Općini Jelenje svečano je otvorena skulptura obnovljenog mlinskog kola Gašparovog mlina. Svečanu vrpcu prerezala je Vida Kukuljan, iz obitelji Gašpar, koja se nekoliko stoljeća brine o mlinu u Martinovom selu, jedinome koji i danas radi u Primorsko-goranskoj županiji.

Pročitaj više

Čavle i Jelenje - Od ponedjeljka svakoj kući njegova kanta

Kako će od ponedjeljka 5.10. KD Čistoća prikupljati otpad na Grobnišćini? Velike baje postaju prošlost, svako domaćinstvo dobilo svoju zelenu kantu. Smeće će se prikupljati samo jednom tjedno. Na pitanja i nejasnoće odgovarao je Milan Zagorac, glasnogovornik KD Čistoća.

Pročitaj više

Dan Općine Jelenje

Svečanom sjednicom Jelenje je proslavilo svoj dan i dan župe odnosno Svetog Mihovila. A razloga za svečanosti u Jelenju ima. Nova škola i dvorana otvorit će se slijedeće godine, obnovljena je ambulanta u Dražicama, a reciklažno dvorište uskoro počinje s radom.

Pročitaj više

Jelenje: Devet aktivnih slučajeva koronavirusa

Na području Općine Jelenje trenutno ima više osoba koje imaju korona virus. Upravo smo dobili i službenu potvrdu od Civilne zaštite Općine Jelenje.

Pročitaj više

Uređuje se kružni tok u Dražicama u spomen na sve mlinare na Rječini

U tijeku su radovi na kružnom toku u centru Dražica, gdje se postavlja skulptura mlinskog kola i obavlja novo hortikulturno uređenje koje, kako ističu u Općini Jelenje, ima cilj odavanje počasti svim mlinarima i mlinovima uz Rječinu. Podsjećamo, Općina Jelenje u ovom je mandatnom razdoblju obnovila oba mlinska kola mlina u Martinovom Selu.

Pročitaj više

Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine već 28 godina brine o zaštiti, očuvanju i promicanju kulturno-povijesne materijalne i nematerijalne baštine

Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine, posebno se ponosi projektima zaštite i obnove Kaštela u gradu Grobniku te očuvanju autohtonog grobničkog govora, promičući grobničku čakavicu kao zaštićeno kulturno dobro RH.

Pročitaj više

Prijave za najuređeniju okućnicu na području Jelenja

Općina Jelenje raspisala je 08. kolovoza 2020. Pozivni natječaj za dodjelu javnih priznanja za 2020.godinu uključujući priznanje i nagradu za najuređeniju okućnicu.

Pročitaj više

Korona virus stigao u Jelenje

Iz Stožera civilne zaštite Općine Jelenje javljaju kako je jedna osoba s područja Jelenja pozitivna na koronavirus.

 

Pročitaj više

Policija se oglasila o tragediji na Jelenju

 

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja okolnosti smrtnog stradavanja 21-godišnjeg mladića u subotu, 9. kolovoza ove godine na području Jelenja.

Pročitaj više

Konjički klub Vodičajna: Paula Polić i Ferrero odlično otvorili sezonu

Paula Polić ostvarila je dvije uzastopne pobjede u konjičkom Croatia Cup-u, u M kategoriji za seniore. Njezin konj Ferrero ima deset godina i uzastopno je prati od najranijih dana.

Pročitaj više

Mlinovi s Rječine dobivaju spomenik u centru Dražica

Mlinovi s Rječine dobivaju spomenik u centru Dražica

Općina Jelenje i jelenjski TZ restauriraju mlinsko kolo Gašparovog mlina, koje je »umirovljeno« lani kada su obnovljena oba kola iz mlina u Martinovom Selu, te će ga postaviti u središtu mjesta.

Pročitaj više

U subotu ne propustite Jelenski sajam rukotvorina i mješovite robe

U subotu, 13. lipnja 2020. godine u centru Dražica održat će se tradicionalni "Jelenski sajam", a prema najavama sve mještane i goste očekuje lijepo vrijeme i raznovrsna ponuda, a uz robu široke potrošnje mješani će moći razgledati i na štanovima kupiti i razne rukotvorine

Pročitaj više