Kostrena

Otkazana Kostrenska noć i Kostrena Food Truck festival

U skladu s preporukom Ministarstva turizma i sporta kojom su turističke zajednice pozvane da svojim djelovanjem doprinesu očuvanju povoljne epidemiološke situacije i nastavku uspješne i sigurne turističke sezone, Turistička zajednica općine Kostrena otkazuje održavanje dijela programa Kostrenskog leta planiranih za kraj srpnja i početak kolovoza.

Pročitaj više

Kreativan odgovor Kostrene na mjere -koncerti koji će doploviti publici

"Ploviti se mora", za Kostrenu oduvijek ima posebno značenje pa će tako Kostrena zaploviti i kroz nove epidemiološke mjere

Pročitaj više

Održan drugi Kostrena Mountain Trail

Kostrena je bila domaćin drugog izdanja utrke Kostrena Mountain Trail na kojoj je sudjelovalo više od 130 trkačica i trkača iz čitave zemlje.

Epidemiološka situacija ovogodišnju je utrku najprije iz proljetnog pomaknula u manje pogodan ljetni termin, a potom utjecala i na međunarodnu dimenziju i masovnost, no zahvaljujući kvaliteti organizacije, ponovo je uspjela okupiti respektabilan broj sudionika.

Pročitaj više

Atmospheric na plaži Veli jarak

Kostrenjani i gosti ponovno će uz pratnju zvuka valova i zalaska sunca imati priliku uživati u glazbenoj poslastici na plaži Veli jarak smještenoj uz Jedriličarski klub Galeb. U četvrtak 8. srpnja u 21 sat nastupiti će trio Atmospheric, čiji je član kostrenski glazbenik Lado Bartoniček.

Pročitaj više

Kostrena domaćin zanimljivog glazbenog kampa

Polaznici glazbenog kampa koji se ovog vikenda održava u Kostreni, edukaciju će zaključiti zajedničkim koncertom u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, 4. srpnja u 20:30 sati.

Pročitaj više

Obavijest o zatvaranju ceste za Žurkovo

Zbog asfaltiranja kolnika u ponedjeljak 5. srpnja 2021. u vremenu od 8 do 16 sati za sav promet bit će zatvorena cesta za Žurkovo u Kostreni

Pročitaj više

Obrtnici Rijeke, Bakra, Kraljevice, Čavli i Kostrene nagrađeni za uspješnu promociju obrtništva i struke

 

U Domu na Čavlima održana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena. Na svečanom dijelu Skupštine dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i trudom dali izniman doprinos razvoju obrtništva i struke.

Pročitaj više

Najavljen bogat program Kostrenskog leta

Podizanjem Plave zastave na popularnoj plaži Svežanj najavljena je manifestacija Kostrensko leto koja će od lipnja do kolovoza Kostrenjanima i njihovim gostima ponuditi brojne zanimljive sadržaje i prometnuti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju.  Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi, od 15. lipnja do 31.

Pročitaj više

Sve ljepote Kostrene

Turistička zajednica općine Kostrena otvara foto natječaj pod nazivom „Sve ljepote Kostrene“

Ljepota je svuda oko nas, treba se samo osvrnuti - uslikajte onu sitnicu koja vam svakodnevno oduzima dah

Pročitaj više

Akcija čišćenja: Eko Kostrena okupila preko 200 volontera

Bacanjem posebno izrađenih bio kugli s razgrađujućim bio organizmima, na Žurkovu je održana Eko Kostrena, akcija čišćenja podmorja i obalnog pojasa. 
Akciji se odazvalo preko 200 volontera, od čega 80-tak ronioca, a podmorje Kostrene “bombardirano” je s preko dvije tisuće bio kugli.
one služe za čišćenje organskih onečišćenja podmorja

Kvaliteta mora na području Kostrene u analizama Zavoda za javno zdravstvo, redovito je visoko ocijenjena.
 

Pročitaj više

U Kostreni održana biciklistička tura Claustra s okusom soli

Ova tematska biciklistička vođena tura krenula je s parkirališta preko puta prepoznatljivog kostrenskog simbola - sidra, nastavila dalje prema Pavekima, te preko Svete Barbare nastavila prema Soplju i Solinu.

Pročitaj više

Claustra s okusom soli – vođena biciklistička tura uz prezentaciju OPG proizvoda Kostrene

Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji sa vodećim promotorima cikloturizma - Promotiv travel outdoor i Croatianbackroads - ove subote, 29. 5. 2021. godine vodi vas od mora do rimske utvrde na Solinskom brijegu.

Pročitaj više

Održana tradicionalna regata Proljetni kup Galeba

U organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene ovog je vikenda održan Proljetni kup Galeba.

Pročitaj više

Potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji društveno-vatrogasnog doma u Kostreni

Danas je u Kostreni potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji društveno - vatrogasnog doma vrijedan oko 12,5 milijuna kuna. Investitor projekta je Općina Kostrena, a izvođač radova Zanatska zadruga Gradin iz Rijeke. Početak radova planiran je za kraj svibnja s rokom izgradnje od 12 mjeseci.

Pročitaj više