Krk

Značajna ulaganja

Dovršeni kapitalni županijski projekti obnove rive u Malinskoj te ribarskog gata u Krku

Pročitaj više

Krk: Zatečen s 35 paketića marihuane

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Osumnjičenog je policija zatekla jučer, 18. kolovoza na području Krka s vrećicom u kojoj je bilo više paketića marihuane. Navedena vrećica je oduzeta te je utvrđeno kako se u njoj nalazi 35 paketića sa sveukupno oko 27 grama marihuane. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je marihuanu posjedovao u namjeri daljnje prodaje na području otoka Krka.

Pročitaj više

Testiranja turista na otocima

Na Kvarnerskim otocima najviše se testiraju turisti iz Italije i Austrije, ukupno u Rijeci i na otocima u protekla 24 sata testirano je 350 osoba, svi testovi bili su negativni. Ispred Turističke ambulante Doma zdravlja u gradu Krku poprilična gužva. Krenulo je testiranje na koronavirus na vlastiti zahtjev, namijenjeno prvenstveno turistima.

Pročitaj više

Turizam - Otok Krk

Na otoku Krku trenutno se odmara 36 tisuća turista. Najviše ih ima u gradu Krku, a zatim slijede Baška i Omišalj.

Pročitaj više

Krk: Osumnjičeni za krivotvorenje novca

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk kaznenom prijavom dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 24 i 32 godine, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje novca.

 

Pročitaj više

Zaposlenici HEP Opskrbe uredili okoliš park šume Dražica na Krku

 

Akcijom čišćenja, obilježavanja stabala i bojanjem stepenica vraćen sjaj stoljetnom parku

Volonterska akcija „Naša ZelEn priča“ ove je godine provedena na otoku Krku, u park šumi Dražica. Sto godina stara park šuma, koja se nalazi u gradu Krku, desetljećima se nije koristila ni uređivala, a prije nekoliko godina napravljen je idejni projekt obnove šume. Potaknuti time, zaposlenici HEP Opskrbe odlučili su kroz volontersku akciju pomoći krčkoj zajednici.

Pročitaj više

Krk: Osumnjičen za počinjenje 14 krađa

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela krađe.

Riječ je o osumnjičeniku koji je u utorak, 7. srpnja na području otoka Krka, i to u Malinskoj, Omišlju, kao i u Krku, iz trgovina otuđio veću količinu alkoholnih pića te higijenske potrepštine. Brzom reakcijom krčke policije, a u suradnji sa službenicima Policijske postaje Senj, 23-godišnjak je par sati kasnije zatečen i uhićen na području Senja.

Pročitaj više

Besplatno na Krk

Više nema naplate mostarine na Krčkom mostu

Pročitaj više

Posljednji sati mostarine

 

Nakon što je na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine.

 

Pročitaj više

Starta udružena kampanja promocije otoka Krka

Predstavljena je nova udružena kampanja turističkih zajednica otoka Krka, okupljenih u TZ otoka Krka, pod nazivom Visit Krk Island – A Place To Call Home. U lipnju fokus kampanje je promovirati bogatu ponudu aktivnog odmora na otoku Krku

Pročitaj više

Održana druga Eko tržnica u Krku

U centru Krka, pored glavnog parka, održana je druga ovogodišnja ekološka tržnica. Organizira je Udruga Progres Krk s ciljem promoviranja ekološkog uzgoja hrane.

Pročitaj više

Krk: Uhićen zbog teške krađe provaljivanjem

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

 

Policija ga sumnjiči da je u razdoblju od listopada 2018. pa do konca travnja 2019. godine provalio u kuću za odmor na području Baške, u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina. Iz kuće je otuđio razni alat i ostale predmete u vrijednosti oko deset tisuća kuna.

 

Pročitaj više

Napokon: 15. lipnja se ukida mostarina na Krčkom mostu

Tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb bit će, odlukom Vlade, pripojena Hrvatskim autocestama(HAC), a spajanjem dviju tvrtki stvorit će se uvjeti za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu. naplatnih kućica ako bude sve po planu nebi više na mostu trebalo biti 15. lipnja. Potvrdio je danas resorni ministar Oleg Butković koji je naglasio o kako novi potez Vlade odnosno njegovog ministarstva nije ni na koji način povezan s predstojećim izborima. 

Putovanje na otok tako će od sredine lipnja biti 35 kuna jeftinije. 

 

Pročitaj više

Krk: Otuđena mreža, ali i veća količina zemlje

 

Policijska postaja Krk zaprimila je dvije prijave o počinjenju kaznenih djela krađe pa policijski službenici tragaju za počiniteljima koji su otuđili ribarsku mrežu, ali i veću količinu zemlje.

 

Prema dosad utvrđenom, nepoznati počinitelj je tijekom 4./5. svibnja iz mora na području Omišlja otuđio dio ribarske mreže dužine 1500 metara, u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina, čime ga je oštetio za oko osam tisuća kuna.

 

Pročitaj više