Kultura

Objavljeni natječaji za komercijalne prostore u Palači Šećerane

Palača Šećerane bit će prvi muzej u Rijeci koji će imati nemuzejske sadržaje. Raspisan je natječaj za tri koncesije

Pročitaj više

Art-kino Croatia u siječnju donosi program pod nazivom Ljubav u Doba korone

Art-kino Croatia u siječnju donosi program pod nazivom Ljubav u Doba korone koji će svake nedjelje prikazivati ljubavne klasike. Podijeljen u dva dijela, program donosi ljubavne priče za velike i male ljubitelje filma

Pročitaj više

Novost za posjetitelje: Audio vodstvo izložbom 51000 Balthazargrad

U sklopu izložbe 51000 Balthazargrad koja je do 23. siječnja 2021.g. kao dio programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture otvorena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, svim je posjetiteljima odnedavno dostupno audio vodstvo izložbom. Naime, kako se zbog epidemioloških mjera u muzeju trenutno ne provode grupne aktivnosti, poput stručnih vodstava, mali i veliki posjetitelji uz pomoć tehnologije na ovaj način mogu biti samostalno vođeni izložbom.

Pročitaj više

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije pronađen neobičan kamen

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije tijekom sanacije krova crkve, nužne zbog prokišnjavanja i unutarnjeg oštećenja nastalog zbog vlage, i pregledavanja krovišta na ulazu u tavan glavnog broda, uočen je neobičan kamen za koji je utvrđeno da potiče iz antičkog razdoblja.

Pročitaj više

Čudotvornica - Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

U nekadašnjem vrtnom paviljonu Guvernerove palače proteklih pet godina okupljala su se djeca, njih gotovo pet tisuća u pet je godina prošlo kroz zanimljive radionice i igraonice.

Pročitaj više

Izložba “Jedan laboratorij za četiri države” Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Ovom se izložbom predstavlja 120 godina duga povijest današnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, čiji začeci sežu u 1900. godinu kada je s radom počela Mađarska kraljevska eksperimentalna stanica u Rijeci. Unatoč turbulentnoj prošlosti Zavoda, sačuvani laboratorijski materijal i stručni priručnici, od najranijih razdoblja do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, bit će predstavljeni na ovoj prigodnoj izložbi, u novoobnovljenoj riječkoj Palači šećera.

Pročitaj više

Ri Rock 2020

U Palachu bez publike održana dodjela nagrada Ri Rock, snimku možete pogledati 19. prosinca u 20 sati na Kanalu Ri

Pročitaj više

Moj prijatelj Mraz - Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Nova predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka - Moj prijatelj Mraz govori o tome što se dogodi kad konzumerizam nadjača Duh Božića

Pročitaj više

Obilazak čarobnog grada Balthazargrada

Vodimo vas u obilazak Balthazargrada, grad čuvenog izumitelja profesora Balthazara. U gradu užuvaju i mali koji se osjećaju kao u igraonici, ali i veliki koje izložba 51000 Balthazargrad u MMSU vraća u djetinjstvo.

Pročitaj više

Ri Rock na društvenim mrežama i Kanalu Ri

Festival Ri Rock, održat će se u subotu 12.prosinca u Palachu bez publike. Gledajte ga na društvenim mrežama i Kanalu Ri. Tko su izvođači i nominirani u Planetu Ri otkrio nam je Vinko Golembiowski.

Pročitaj više

Centar svemira – susjedstvo Turnić – Mlaka

Susjedstvo Turnić-Mlaka objedinjuje dvije riječke četvrti povezane urbanim životom industrijskog nasljeđa brojnih povijesnih razdoblja modernizma i socijalizma te stvaranjem i razvojem riječke alternativne scene. Prisutnost i vidljivost tehničke kulture je sve prisutna ali s jedne strane tu je nepristupačna industrijska zona kojom upravlja država i s druge radnička naselja visokogradnje i građani grada Rijeke koji u današnjici žive praralelne i odvojene živote. „Centar Svemira“ i program susjedstva Turnić-Mlaka pokušaj je premošćavanja te nevidljive diobe.

Pročitaj više

U subotu premijera nove predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka - MOJ PRIJATELJ MRAZ

Predstava Moj prijatelj Mraz propituje smisao postojanja Djeda Mraza, tog najstarijeg super junaka, kako je ga je nazvala autorica teksta Vedrana Spinčić Balen,odnosno što smo mi kao društvo od njega napravili.

Pročitaj više

Kuća kostrenskih pomoraca je priča o Kostreni i ljudima kojima je more profesija

Kada je nešto toliko veliko i važno kao što je to za Kostrenu more i pomorstvo, onda zaslužuje dobiti počast, u vidu nečeg trajnog i opipljivog kao što će to biti kuća Kostrene i dom ljudi kojima je more profesija, koja će interpretirati upravo tu emociju proizašlu iz neraskidive veze Kostrenjana i mora.

Pročitaj više

Prijem za dobitnike Nagrada hrvatskog glumišta

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika Rijeke i Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke primili su u Plavom salonu Grada Rijeke dobitnike 28. Nagrade hrvatskog glumišta.

Pročitaj više