Novi Vinodolski

Župan sa suradnicima obišao novoizgrađeni Dom zdravlja u Novom Vinodolskom

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenicom Marinom Medarić, pročelnicima Đulijom Malatestinić i Ljudevitom Krpanom, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, obišli su danas novoizgrađeni objekt u Doma zdravlja u samom centru Novog Vinodolskog.

Pročitaj više

Biciklisti Puta za život iz Frankfurta sigli u Novi Vinodolski

Bivši nogometaš Miljenko Mrkonjić i njegovih dvoje prijatelja Tomislav i Marko ostvarili su putovanje života te iz daleke Njemačke biciklima stigli u Hrvatsku. Trojica mladih sportaša na put dugačak 1500 kilometara krenuli su prije tjedan dana, a nakon biciklističke avanture kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju stigli su na prvo hrvatsko odredište, Novi Vinodolski.

Pročitaj više

Poslovna zona Zapad – Novi Vinodolski

Europskim projektom Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad obuhvaćena je površina nekadašnje drvne industrije u koju se nije ulagalo punih 50 godina. Uvjeti za širenje postojećih djelatnosti i aktivacija novih parcela ostvareni su na ukupno 12 hektara.

Pročitaj više

Novo reciklažno dvorište

U Grižanama svečano otvoreno reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna

Pročitaj više

Razvoj Poslovne zone Zapad u Novom Vinodolskom

Danas u poslovnoj zoni posluje 15 privrednih subjekata u raznim djelatnostima poput cestovnog prijevoza robe, trgovine građevnim materijalom te gradnje i popravka brodova i čamaca. Grad Novi Vinodolski kontinuirano radi na jačanju i širenju svoje poslovne zone, te ulaže u infrastrukturu kako bi omogućio kvalitetan razvoj gospodarstva na području grada i okolice.

Pročitaj više

Počela berba žlahtine u Pavlomiru

 

Proveli smo dan u vinogradu. U Pavlomiru je počela berba žlahtine, sljedećih dva tjedna za berbu će biti zaduženo 40-tak ljudi. Nažalost berbu su ove godine pokvarile divlje svinje koje su pojele čak 80 posto uroda chardonnaya. 

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Subotnje jutro okupilo je brojne plivače u Marinu Novi, razlog je bio održavanje plivačkih natjecanja od kojih jedan posebno zanimljiv 6. Memorijal Veljko Rogošić 10 km Vrbnik - Novi Vinodolski.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Rivijera Novi Vinodolski pozicionirala se kao mjesto za obiteljski odmor. Djeca mogu uživati u lijepo uređenim igralištima, a tu su i brojne šetnice i sadržaji u kojima uživaju svi, pa i kućni ljubimci. 

Pročitaj više

Plaža za pse

Na području Novog Vinodolskog trenutno boravi oko 3 tisuće gostiju, uglavnom obitelji s djecom, a veći broj i sa kućnim ljubimcima. Psima je dozvoljeno kupanje u moru, ali na plaži za pse koja se nalazi u uvali Mala Draga koja je udaljena 1 kilometar od Povila u pravcu Klenovice

Pročitaj više

Novi Vinodolski - turizam

Na području Novog Vinodolskog trenutno boravi oko 3 tisuće gostiju što je 50% u odnosu na prošlu godinu, a zanimljivo je da jednu petinu čine djeca.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

U Turističkoj zajednici Novog Vinodolskog su spremni i optimistično gledaju prema glavnini sezone.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Nakon prvog vala koronavirusa, turizam u Novom Vinodolskom se budi. Kakvo je stanje u hotelskom smještaju, marinama te vinogradima Pavlomira saznali smo u ovoj emisiji.

Pročitaj više

Novi Vinodolski

Polako se otvaraju smještajni kapaciteti: Novi Vinodolski bilježi 20% prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Zbog novog normalnog u problemu i vinari: zbog punih bačvi u Pavlomiru nema mjesta za novu berbu.

 

Pročitaj više