Opatija

Volosko uvršteno među najljepše “skrivene dragulje” Europe

Utjecajna turistička organizacija European Best Destinations pohvalila je gastronomsku ponudu Voloskog, ali i posebnu umjetničku atmosferu koja dominira povijesnim gradićem

 

Pročitaj više

Inter cars Učka 2021:Utrke gledajte na Kanalu Ri

7. izdanje automobilističke utrke Inter cars Učka ovoga će vikenda okupiti 150 posada iz 3 države

Pročitaj više

Priznanja prvoj grupi malih plivača

Na opatijskoj plaži Tomaševac uručena su priznanja prvoj grupi malih plivača koji su pohađali školu plivanja, a koja ima tradiciju dužu od 15 godina i kroz koju je prošlo blizu 1 000 djece iz Opatije, Rijeke, Viškova te područja cijele Liburnije

 

 

 

 

Pročitaj više

Odličan ulazak u sezonu: Opatija u lipnju ostvarila 70 posto više noćenja

 

Opatija u „srce sezone“ ulazi s odličnim lipanjskim rezultatom, koji je čak 70 posto bolji od prošlogodišnjeg. Pozitivne najave rezervacija za predstojeće mjesece daju razloge za optimizam i dobra očekivanja od aktualne turističke godine.

Pročitaj više

Gin&Wine Garden – 10 dana čiste uživancije u Opatiji

 

U petak 02.07.2021. otvara se najljepši ljetni park za uživanje Gin&Wine Garden by Hedonist.

Događanje predviđeno od 02-12.07.2021. s početkom u 10:00 i završetkom u 24:00, u parku ispred paviljona Juraj Šporer u Opatiji, neće ostaviti ravnodušno ni najzahtjevnije zaljubljenike u glazbu, ljeto i dobru zabavu.

Pročitaj više

Veliko finale ljetnog programa: RetrOpatija se vraća u novom terminu

Povratak u “dobra stara vremena” u drugom vikendu rujna donosi zabavno i otkačeno putovanje najpopularnijim stilovima glazbe i mode 20. stoljeća, kao savršeni vrhunac sezone ljetnih događanja u Opatiji!

Pročitaj više

Od subote se u Opatiji i Moščenićkoj Dragi otvaraju nove lokacije za BAT i PCR testiranje na SARS-CoV-2

 

Danas je u Opatiji održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija Kristina Đukić i direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić najavili otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi, u suradnji sa Specijalnom bolnicom “Medico” iz Rijeke.

Pročitaj više

Traže se kuhari, konobari i sobarice...

Potražnja za sezonskim radnicima je veća nego prošle godine. Kuhari, konobari i sobarice najtraženija su zanimanja. Helena Benić sezonska je radnica opatijskog hotelskog lanca. Danas joj je prvi radni dan u prodavaonici ručno rađenih slastica od čokolade. Nije joj bilo teško, kaže, prijaviti se za posao, jer voli čokoladu, a posao je prezentacija, slaganje i pakiranje slatkih proizvoda. 

 

Pročitaj više

Željko Joksimović nastupa 23. srpnja na Ljetnoj pozornici

 

Nakon što je protekle godine koncert Željka Joksimovića otkazan zbog epidemiološke situacije, opatijska publika ipak će uživati u njegovim pjesmama ovog ljeta, i to 23. srpnja s početkom u 21:30 sati.

Pročitaj više

Opatijska kronika

- Završena je druga faza uređenja interpretacijskog Moho centra u Voloskom, posvećena hrvatskom velikanu Andriji Mohorovičiću.

- U Opatiji je na terasi hotela Milenij svečano potpisan produžetak ugovora o suradnji na realizaciji projekta Glazbeni dani HRT-a Dora.

Pročitaj više

Oprez: Računalnom prijevarom oštećen za 52 tisuće kuna

 

Policijski službenici Policijske postaje Opatija provode kriminalističko istraživanje zbog počinjenja kaznenog djela računalna prijevara na štetu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina. Prema dosad utvrđenom, 57-godišnjak je 19. travnja na jednoj od društvenih mreža pronašao oglas za povoljnu kupnju alata te kontaktirao s nepoznatim prodavateljem putem poruka. Pri tome je vjerujući nepoznatoj osobi na njezino traženje poslao svoj broj kreditne bankovne kartice s pinom. Istog dana je saznao kako mu je s kartice izvršena transakcija kojom je oštećen za 52. 450 kuna.

Pročitaj više

Moho centar Opatija

Završena je druga faza uređenja interpretacijskog Moho centra u Voloskom, posvećena velikanu Andriji Mohorovičiću.

Pročitaj više

Opatijska kronika

Tema: Provedba EU projekata u Gradu Opatiji

GOST: 1. EMIL PRISKIĆ, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije

Pročitaj više