Općine

Kostreni 300 tisuća kuna za novu multimedijsku opremu

Ministarstvo kulture odobrilo je Općini Kostrena 300 tisuća kuna za digitalizaciju i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture, a što će Kostrena iskoristiti za osuvremenjivanje multimedijske opreme u Narodnoj čitaonici u Sv. Luciji.

Pročitaj više

U Kostreni se održava prvi kamp u okviru projekta Stori po svoju

U Narodnoj čitaonici u Kostreni održava se prvi Makers kamp u sklopu projekta Stori po svoju, na kojem sudjeluje 27 djece od 5. do 8. razreda.

Makers kamp obuhvatit će radionice iz STEAM područja - digitalna fotografija, digitalno pripovijedanje, strip, maketarstvo i makers radionica koja uključuje i programiranje.

Polaznici će se okušati na svim radionicama, a trećeg dana biraju svoje projekte na kojima će raditi do petka, a potom ih prezentirati mentorima.

Pročitaj više

Osnovna škola Kostrena proslavila 15 godina rada i dan škole

Na blagdan sv. Lucije, jedne od triju kostrenskih zaštitnica, Osnovna škola Kostrena  proslavila je Dan škole i 15. obljetnicu rada. To su učinili filmom o svojoj povijesti, zanimljivom slikovnicom koju su izradili učenici, ali i vrijednim projektima u čijoj su realizaciji sudjelovale Općina Kostrena i INA. Riječ je o senzornom kabinetu i učionici na otvorenom, a školska knjižnica je dobila na dar i vrijednu zbirku knjiga gospodina dr.sc. Vjekoslava Bakašuna.

Pročitaj više

Kostrena proslavila Dan Općine i blagdan sv. Nikole

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Kostrena je proslavila Dan Općine i blagdan svojeg sveca zaštitnika sv. Nikole. Tom su prilikom dodijeljene nagrade zaslužnim mještanima koji su promicali ime i ugled Kostrene.

Pročitaj više

Svi Kostrenjani stariji od 65 godina dobit će božićnicu

Mještani Kostrene stariji od 65 godina, njih nešto više od tisuću, neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika dobit će božićnicu Općine Kostrena u iznosu od 400 kuna. 

 

Podjelu božićnica vršit će članice Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb Općine Kostrena u Sportskoj dvorani Kostrena, od 8. do 12. prosinca 2021. godine od 9 do 13 sati u prostoru biljetarnice na sjevernom ulazu u dvoranu, čijim šalterima korisnici mogu pristupiti s vanjske strane zgrade pa nije potreban ulazak u zatvoreni prostor.

 

Pročitaj više

Dodijeljene stipendije kostrenskim učenicima i studentima

U školskoj, odnosno akademskoj 2021./2022. 23 učenika i 40 studenata ostvarilo je pravo na stipendiju Općine Kostrena, a višegodišnja tradicija svečanog potpisivanja ugovora o stipendijama neće se održati zbog epidemiološke situacije. Učenicima i studentima ugovori o stipendiranju bit će dostavljeni poštom.

Pročitaj više

Vrijedno priznanje Općini Kostrena za ulaganja u područje obrazovanja

Općina Kostrena jedna je od deset hrvatskih općina kojima je od strane projekta Načelnik.hr dodijeljeno priznanje za izdvajanja u području obrazovanja, u slučaju Kostrene po kriteriju iznosa ulaganja po glavi stanovnika.

Pročitaj više

Zanimljiv gaming event i projekcija nagrađivane "Murine" u Kostreni

U četvrtak, 28. listopada od 14 do 19 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv.

Pročitaj više

Predstavljeni “Zapisi iz povijesti Kostrene Sv. Barbare” Igora Stipanovića

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji predstavljeni su „Zapisi iz povijesti Kostrene Sv. Barbare“, autora Igora Stipanovića čiji je izdavač Narodna knjižnica Kostrena uz potporu Općine Kostrena, koja je prepoznala važnost ovog izdanja i omogućila da knjiga postane vrijedan dio zavičajne zbirke.

Lijep je to i prigodan dar zajednici povodom velikog jubileja Narodne čitaonice u Svetoj Barbari koja ove godine obilježava 150 godina od svojeg osnutka.

Pročitaj više

Potpisani prvi ugovori za provođenje edukacija u projektu "Stori po svoju"

U Općini Kostrena potpisani su prvi partnerski ugovori za usluge edukacije na projektu "Stori po svoju", pilot programu socijalnog uključivanja djece i mladih. Potpisom ugovora za tri grupe ponuditelja kreću aktivnosti projekta "Stori po svoju", kojim se djeci i mladima želi osigurati bolje uvjete obrazovanja, približiti STEAM područje i potaknuti ih na socijalno uključivanje i društveni angažman u lokalnoj zajednici.

Pročitaj više

U Kostreni zaključena dva važna infrastrukturna projekta

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Pavekima, čime su ovom naselju osigurana neophodna parkirna mjesta. Novo parkiralište površine 1.516 četvornih metara nalazi se u neposrednoj blizini dječjeg igrališta i Šojske ulice s koje ima kolni i pješački prilaz.

Pročitaj više

Vrijedno sponzorstvo Ine kostrenskim sportskim klubovima

Sponzorstvom Ine vrijednim 30 tisuća kuna petnaest članica Sportske zajednice Općine Kostrena dobilo je novu sportsku opremu i rekvizite.

Pročitaj više

Otvoren natječaj Općine Kostrena za dodjelu stipendija učenicima i studentima u 2021./2022.

Pored stipendija izvrsnosti, učenici i studenti s prebivalištem u Kostreni, stipendije mogu ostvariti i za nekoliko deficitarnih zanimanja.

Pročitaj više

Kraj tjedna u Kostreni u znaku filma - gaming event, filmska radionica i projekcija filma "Za smrt nema vremena"

U četvrtak, 7. listopada u 15 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji održat će se gaming event na velikom platnu za ljubitelje Fortnitea i FIFA-e! Prijave su neposredno prije početka, a sudjelovanje se ne naplaćuje.

Pročitaj više

Kandidatura Kostrene za status Općine - prijatelja djece

U Osnovnoj školi Kostrena održana je prezentacija kandidature Kostrene za statue Općine - prijatelja djece.

Pročitaj više