Općine

Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u kostrenskom naselju Doričići

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji 6. listopada 2021. s početkom u 16 sati održat će se informativni sastanak s mještanima kostrenskog naselja Doričići uoči početka radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže kako bi predstavnici izvođača radova, KD Vodovod i kanalizacija te Općine Kostrena informirali mještane o planu i dinamici radova kao i organizaciji svakodnevnog života tijekom realizacije projekta.

Pročitaj više

Povratak u školske klupe- počela nova školska godina!

Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine. Prvi dan škole s nestrpljenjem je iščekivali kostrenski prvašići i njihovi roditelji koje su pozdravili ravnateljica škole Adriana Glavan, ravnatelj Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ Stanko Vučetić i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić te poželjeli učenicima puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih ocjena.

Pročitaj više

Medun – najslađi ambasador Gorskog kotara

Dojmljivo predstavljanje šumskog meduna, najslađeg ambasadora Gorskog kotara, održalo se na 2. Medun Festu u naselju Lič u Općini Fužine. I ove godine brojni su posjetitelji uživali u bogatom, atraktivnom festivalskom programu i nizu degustacija u organizaciji Ureda za turizam Općine Fužine.

Pročitaj više

Sufinanciranjem dodatnih polazaka Kostrena podiže kvalitetu usluge javnog prijevoza svojim mještanima

Počevši od 6. rujna u primjeni će biti novi vozni red linija 10 i 10a s dodatnim polascima iz Kostrene prema Rijeci u jutarnjim satima te iz Rijeke prema Kostreni u popodnevnim satima.

Pročitaj više

Urban&4 izvrsnim nastupom zaključili Kostrensko leto

Koncertom Damira Urbana i njegove glazbene četvorke održanom u prekrasnom ambijentu kostrenske lučice Podurinj završeno je ovogodišnje Kostrensko leto.

Uz hitove kao što su "Mala truba", "Iskra", "Astronaut", "Mjesta za mene" i "Odlučio sam da te volim" Urban i četvorka oduševili su brojnu publiku u Podurinju. Koncert je održan u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena, KD-a Kostrena uz sponzorstvo i donacije INA d. d. i Dezinsekcije Rijeka te pokroviteljstvo Općine Kostrena.

 

Pročitaj više

U rujnu počinje gradnja Kuće kostrenskih pomoraca

Kreće sanacija, adaptacija i unutarnje uređenje zgrade stare škole u Sv. Barbari, čime počinje realizacija dugo očekivanog projekta Kuća kostrenskih pomoraca.

Pročitaj više

Ovo je Larisa, jedan od 80 pasa koji čeka udomitelje u azilu u Viškovu

Posjetili smo azil za pse u Viškovu gdje se i psi bore s toplinskim valom i čekaju svoje udomitelje...neki nažalost jako dugo. 

Pročitaj više

Nakon energetske obnove kostrenski vrtić dobio i fotonaponsku elektranu

Nakon energetske obnove zgrade kojom je povećana energetska učinkovitost i omogućen prelazak iz energetskog razreda C u energetski razred A, kostrenski vrtić  „Zlatna ribica“ dobio je i fotonaponsku elektranu za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora čime će se dodatno smanjiti energetski troškovi kao i ugljični otisak vrtića.

Pročitaj više

Kostrenski suveniri s „potpisom“ 

Slavna po svojim pomorcima koji će uskoro dobiti hommage u vidu Kuće kostrenskih pomoraca, danas Kostrena ima neke nove amabasadore koji svojim radom i postignućima pronose njezino ime diljem svijeta, a među njima je i poznati dizajner Juraj Zigman.

Pročitaj više

Vikend u Kostreni u znaku sporta i dobre zabave

Iako su mnoga masovnija događanja u Kostreni otkazana s ciljem očuvanja povoljne epidemiološke situacije, subota  donosi zanimljiv dnevni i večernji program na više lokacija.

Pročitaj više

Kostrenski ekološki park dobio novu vrtnu kućicu

U jedinstvenom ekološkom parku Rasadnik u Kostreni, svoje mjesto pronašla je nova drvena kućica čiju je nabavku za potrebe udruge Ekoregija Kostrena s 20 tisuća kuna sponzorirala Ina.

Pročitaj više

Koncerti s mora - PachaMama Street Connection nastupa u Kostreni

U četvrtak 22. srpnja u 18 sati u Kostreni će zaploviti još jedan zanimljiv koncert s mora. Šetače na obalnom putu i kupače najposjećenijih kostrenskih plaža svojim šarolikim repertoarom ovoga puta će rasplesati bend PachaMama Street Connection.

Pročitaj više

Otkazana Kostrenska noć i Kostrena Food Truck festival

U skladu s preporukom Ministarstva turizma i sporta kojom su turističke zajednice pozvane da svojim djelovanjem doprinesu očuvanju povoljne epidemiološke situacije i nastavku uspješne i sigurne turističke sezone, Turistička zajednica općine Kostrena otkazuje održavanje dijela programa Kostrenskog leta planiranih za kraj srpnja i početak kolovoza.

Pročitaj više

Kreativan odgovor Kostrene na mjere -koncerti koji će doploviti publici

"Ploviti se mora", za Kostrenu oduvijek ima posebno značenje pa će tako Kostrena zaploviti i kroz nove epidemiološke mjere

Pročitaj više

Održan drugi Kostrena Mountain Trail

Kostrena je bila domaćin drugog izdanja utrke Kostrena Mountain Trail na kojoj je sudjelovalo više od 130 trkačica i trkača iz čitave zemlje.

Epidemiološka situacija ovogodišnju je utrku najprije iz proljetnog pomaknula u manje pogodan ljetni termin, a potom utjecala i na međunarodnu dimenziju i masovnost, no zahvaljujući kvaliteti organizacije, ponovo je uspjela okupiti respektabilan broj sudionika.

Pročitaj više