Općine

Uskrs u Kostreni i ove godine donosi ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana

Uskrs u Kostreni tradicionalna je manifestacija Turističke zajednice općine Kostrena i Općine Kostrena koja i ove godine, unatoč posebnim okolnostima i epidemiološkim mjerama želi Kostrenjanima i njihovim gostima donijeti ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana.

Cvjetna dizajnerica Christina Cianci iz Crissart Concept Store-a, prigodno je uredila foto kutak u uvali Žurkovo i veliko uskrsno jaje ispred zgrade Turističkog ureda TZO Kostrena.

Pročitaj više

Zajednički projekt Rijeke, Kraljevice i Kostrene za djecu i mlade „Stori po svoju“

Općina Kostrena, Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena partneri su u projektu „Stori po svoju“, kojem su dodijeljena bespovratna EU sredstva u iznosu od preko 2.7 milijuna kuna. Cilj projekta je približiti STEAM područje (science, technology, engineering, mathematics +art), djeci i mladima te pritom pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti kroz brojne programe i radionice koje će se organizirati u iduće dvije godine.

Pročitaj više

Čavle: Gotovo 2,7 milijuna kuna vrijedna ulaganja u vodovod i kanalizaciju

Velika investicija s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture odvija se području Hrastenice. Boćarski dom spaja se na kanalizacijski sustav, a postavlja se i novi vodovodni ogranak. Riječ je o zahtjevnom i skupom projektu zbog konfiguracije terena. Naime, spajanje na kanalizacijski sustav omogućit će se gradnjom crpne stanice i tlačnog cjevovoda.

Gradi se ukupno 7 kanalizacijskih okana i oko 95 metara trase fekalne kanalizacije izvan asfaltiranih

Pročitaj više

Mali Kostrenjani dobili novi prostor za igru

U kostrenskom naselju Doričići završena je prva faza projekta izgradnje novog dječjeg igrališta kojim se želi povećati kvaliteta života najmlađih stanovnika naselja te poboljšati i proširiti lokalni sadržaji i infrastruktura.

Pročitaj više

Praizvedba oratorija za orgulje, violinu i vokal "Cernički Križni put", 7. ožujka u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku

Cernički Križni put, oratorij za orgulje, violinu i vokal doživjet će svoju praizvedbu u nedjelju, 7. ožujka, u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku.

Pročitaj više

Završeno proširenje groblja u Kostreni Sv. Luciji vrijedno 7,5 milijuna kuna

Na novom dijelu groblja u Kostreni Svetoj Luciji održana je prigodna svečanost uz blagoslov novog dijela groblja kojeg je predvodio kostrenski župnik vlč. Ivan Stošić, čime je označen završetak velikog i značajnog projekta za Kostrenu.

Pročitaj više

Kostrena usvojila Program poticanja poduzetništva za 2021. godinu i novi paket mjera pomoći poduzetnicima

Bez očuvanja radnih mjesta nemoguće je zadržati pozitivan trend kretanja stanovništva. Prioritet je stvaranje prilika mladima, da svoj profesionalni život nastave u rodnom mjestu pa je uz ulaganje u obrazovanje mladih, razvoj poduzetništva i očuvanje svakog radnog mjesta za Kostrenu  posebno važno.

Pročitaj više

Kostrena bi uskoro mogla riješiti problem divljači u naseljima

Općina Kostrena je u prosincu 2020. godine usvojila Program zaštite divljači za površine izvan lovišta na području Općine Kostrena, koji će joj omogućiti provođenje učinkovitijih mjera kontrole populacije divljači i po potrebi redukciju broja jedinki u naseljenim područjima.

Po uzoru na pozitivne europske prakse, Program će poštivati načela socijalnog kapaciteta divljači, odnosno onog broja divljači na određenom području koji mještanima Kostrene osigurava osjećaj sigurnosti i sprječavanje potencijalnih šteta.

Pročitaj više

U Kostreni počeli radovi na proširenju ceste prema Žurkovu

Ppočeli su radovi na rekonstrukciji jedne od najvažnijih kostrenskih prometnica, one koja vodi prema popularnoj uvali Žurkovo.

Pročitaj više

Kostrenska naselja Plešići i Randići dobila novu štedljivu javnu rasvjetu

Kostrenska naselja Plešići i Randići dobila su novu energetski učinkovitiju javnu rasvjetu. Zamijenjena su 63 rasvjetna tijela novim LED žaruljama u što je uloženo 487 tisuća kuna osiguranih u ovogodišnjem proračunu, s ciljem unaprjeđenja javne rasvjete.

Pročitaj više

Komunalni radovi po mjeri mještana; Kostrena gradi četiri javna parkirališta

Važnost pojedinih komunalnih radova ne mjeri se samo iznosima, nego i utjecajem koji će imati na svakodnevni život mještana. Broj automobila na prometnicama stalno se povećava, samim time raste i potreba za parkirnim mjestima. Nedostatak parkirališta postaje sve veći komunalni problem i u Kostreni pa Općina u svojim investicijskim planovima nastoji odgovoriti na takve potrebe mještana.

Pročitaj više

Ostvaruje se san o razvoju poslovne zone Soboli

Cesta – preduvjet razvoja zone i ulaganja gospodarstvenika te otvaranja novih radnih mjesta

San o poslovnoj zoni Soboli I2, koja se nalazi uz auto- cestu Rijeka- Zagreb, se ostvaruje. Načelnica Općine Čavle potpisala je Ugovor o izradi izvedbenog projekta za izgradnju ceste unutar zone vrijedan 148 tisuća kuna s rokom od 60 dana.

Pročitaj više

Obnovljene svlačionice na stadionu u Žuknici, uskoro kreće rekonstrukcija pomoćnog igrališta

 

NK Pomorac 1921. ove će godine biti nositelj obilježavanja stote obljetnice igranja nogometa u Kostreni. Mijenjali su se tijekom godina lokacije, klubovi, uprave i igrači, no jedno je uvijek ostalo isto – ljubav prema nogometu koju Kostrenjani njeguju već čitavo stoljeće!

Pročitaj više

Počelo uređenje sportskog igrališta Jama

U Čavlima, u neposrednoj blizini Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, počeli su radovi na uređenju, djeci i rekreativcima, omiljenog igrališta Jama

Pročitaj više

Nova školska oprema razveselila kostrenske učenike

Dok će učenici predmetne nastave morati pričekati veljaču da uživo vide sve novosti i poboljšanja u njihovoj školi, učenici razredne nastave ne kriju oduševljenje novim izgledom i opremom škole

Pročitaj više