Općina Fužine otvorila turističke atrakcije za izletnike

 

 Općina Fužine, idilično mjesto u Gorskom kotaru, otvara svoje turističke atrakcije u subotu 30. svibnja, a posebno se ističu kaubojsko selo Roswell i Špilja Vrelo.

 

Jedan od najatraktivnijih turističkih lokaliteta u fužinskom kraju poznato je kaubojsko selo Roswell, koje se nalazi u blizini jezera Bajer, gdje je sniman kultni film Winnetou prema romanima njemačkog književnika Karla Maya. Očuvana filmska kulisa western gradića mami posjetitelje iz cijelog svijeta.

 

Poznata Špilja Vrelo, procijenjene starosti 3,5 do 4 milijuna godina, dubine 300 m, izuzetna je atrakcija jer je bogata ukrasima, a posebno ju krasi i gorski izvor, jezero i ponor. Inače, jedna je od najuređenijih špilja u Europi koju mogu posjetiti svi uzrasti, a prilagođena je i za obilazak osoba s invaliditetom u kolicima. Ugostitelji, kafići, apartmani i hoteli otvorili su svoja vrata već s prvim danima gospodarske reaktivacije kako bi svi zajednički oživjeli gospodarski puls Općine Fužine.

 

Ova je godina je velika prekretnica koja će sigurno otvoriti prostor manjim turističkim mjestima kao što je Općina Fužine koja sa svojim prostranim prirodnim resursima, atraktivnim sadržajem i bogatom ugostiteljskom ponudom može osigurati siguran prihvat posjetitelja.“ – poručio je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

 

 

Kategorija