PGŽ

Za projekt Ribarske luke u Gradu Krku sredstva su osigurana

Dobre vijesti za otok Krk stižu sa Županovog kolegija. Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je preko 37 milijuna kuna za realizaciju do sada najveće investicije u akvatoriju otoka.

Pročitaj više

Masovno cijepljene tek krajem veljače

U Primorsko - goranskoj županiji kreće testiranje sustava za masovno cijepljenje ovaj tjedan održat će se i probno cijepljenje kroničnih bolesnika!

Pročitaj više

Povratak u škole

U školske klupe vratili se samo učenici razredne nastave. oni stariji i srednjoškolci nastavu će do kraja siječnja polaziti online.

Pročitaj više

Maškare preuzele vlast

Ključevi grada preuzele maškare, i službeno počelo karnevalsko vrijeme u nikada čudnijim okolnostima

Pročitaj više

Za projekt Ribarske luke u Krku odobreno 37 milijuna kuna, nastavlja se dobar epidemiološki trend u PGŽ

Zamjenica župana Marina Medarić redovitu konferenciju za novinare otvorila je informacijom o osiguranim sredstvima za veliku lučku investiciju u Gradu Krku. Naime, kako je istaknula, Županijska lučka uprava Krk prijavila je na natječaj Ministarstva poljoprivrede projekt Ribarske luke, a u petak je potvrđeno da je resorno ministarstvo  odobrilo preko 37 milijuna kuna za realizaciju te do sada najveće investicije u akvatoriju otoka Krka. Projekt predviđa produljenje ribarskog mula za 200 metara i proširenje na 12 metara čime će se osigurati dovoljni kapaciteti i sigurno privezište za ribarske brodove, ali i za komunalne kao i nautičke vezove. 

Pročitaj više

PGŽ: 52 novozaražene osobe koronavirusom

Danas je u PGŽ 52 novooboljelih i 70 ozdravljenih osoba.
Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ je manji u odnosu na jučer za 18 osoba i iznosi 883.
Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 593 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak za ovaj drugi epidemijski val i iznosi 8,8%.

Pročitaj više

Humani i organizirani:Ugostitelji 16 dana hranili Baniju

Ugostitelji Norman Srdoč i Robert Salečić zajedno s ostalim kolegama iz Nacionalne udruge ugostitelja 16 dana svakodnevno su odlazili na Baniju gdje su o svom trošku pripremali hranu za stradale.Sada kadu su se vratili, predstoji im borba za opstanak, još uvijek ne znaju kada će početi s radom, a državi obveze moraju platiti iako ne rade.

Pročitaj više

Prijavljeni zbog kršenja epidemioloških mjera

 

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske zbog počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zaraznih bolesti, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnjiči se da je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme bolesti COVID-19, napustio svoj dom te došao na radno mjesto. Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Lokvarski kalendar 2021

Narodno predviđanje vremena po mjesecima usprkos koroni tiskano je i ove godine, donosimo prognozu Lokvarskog kalendara

Pročitaj više

Val zatvaranja

Zbog koronakrize, 60-tak ugostiteljskih objekata na području Primorsko-goranske županije ugasilo je svoje poslovanje. novi val zatvaranja tek slijedi!

Pročitaj više

PGŽ: 63 novozaražene osobe koronavirusom

Danas je u PGŽ 66 novooboljelih i 70 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 936. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 663 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak i iznosi 10%.

Pročitaj više

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu, u Gorskom Kotaru i do minus 15, Energo savjertuje korisnicima, ostavite toplane u 24-satnom režimu

Pročitaj više

Crikvenica: Uhvaćena u krađi parfema

 

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. Riječ je o osumnjičenici koju su jučer policijski službenici zatekli u krađi parfema u trgovačkom centru na području Crikvenice.

 

Pročitaj više

PGŽ: 85 novozaraženih osoba koronavirusom

Danas je u PGŽ 85 novooboljelih i 119 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti je manji u odnosu na jučer za 35 osoba i iznosi 941.
Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 754 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak za ovaj drugi epidemijski val i iznosi 11.3%.

Pročitaj više