PGŽ

Ministar Butković u Rijeci povodom poplava: Država će pomoći pri sanaciji stradalih škola i vrtića

Nakon jučerašnje velike poplave, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sastao se u Rijeci s gradonačelnikom Markom Filipovićem i županom Zlatkom Komadinom.

Pročitaj više

Više od 100 vatrogasnih intervencija zbog nevremena

Velika količina oborine koja je pala na području Rijeke prouzročila je plavljenja objekata, a jedna osoba smrtno je stradala. Sve raspoložive vatrogasne snage i danas su na terenu. 

Zabilježen je veliki broj dojava o vatrogasnim intervencijama i potrebe za angažiranjem vatrogasaca na intervencijama izvlačenja vozila, spašavanju osoba, uklanjanju prepreka te ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata. Zabilježeno je više od stotinu intervencija na kojima sudjeluje JVP Rijeka kao i DVD-ovi s riječkog područja: „Sušak“ Rijeka, Drenova, Čavle i Jelenje.

Pročitaj više

Zbog poplave sutra neće raditi šalter sala policijske uprave

Policijska uprava primorsko-goranska izvjestila je kako zbog poplave sjedište Policijske uprave neće raditi.

“Obavještavamo građane da sutra, 29. rujna, u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci, na adresi Žrtava fašizma 3, neće biti moguće obavljanje upravnih poslova (zaprimanja zahtjeva za osobne i vozačke isprave, prebivalište i boravište, zahtjeva za radne dozvole za strane državljane i drugih upravnih poslova).

Pročitaj više

U Bribiru obilježen Svjetski dan turizma

27. rujna obilježen je svjetski dan turizma, a ove se godine obilježavanju pridružila i Primorsko goranska županija sa bogatim programima na nekoliko lokacija.

Pročitaj više

Policija u PGŽ sankcionirala više od 50 vozača električnih romobila, donosimo pravila!

Kaznom od 4800 kuna policija je kaznila vozača električnog romobila u Crikvenici koji je njime upravljao bez kacige i u alkoholiziranom stanju.

Pročitaj više

PGŽ poklanja umirovljenicima predstavu Casabianca

Primorsko-goranska županija tradicionalno poklanja predstavu umirovljenicima povodom njihovog dana. Tako će danas , 28. rujna, u 16 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku umirovljenici s područja županije moći pogledati predstavu „Casabianca“. Karte su podijeljene putem Matice umirovljenika Primorsko-goranske županije.

Pročitaj više

Policija uspješno uništila pronađenu ručnu bombu na području Šmrike!

Policija apelira na građane da ovakve predmete ne ostavljaju na mjestima gdje mogu predstavljati opasnost za ljude i imovinu.

Pročitaj više

Županijska skupština prvi put u Gorskom kotaru

Županijska skupština održana u Ravnoj Gori otvorila je brojne teme oko Gorskog kotara. Kako zaustaviti negativne demografske trendove, njegov rast i razvoj i povratak ljudi, posebice mladih.

Župan Komadina predložio je amandmane da se povećaju izdvajanja za goranske gradove i općine, za ceste, i ruralni razvoj u cjelini.

Županijskoj sjednici, osim vijećnika nazočili su i čelnici goranskih gradova i općina kako bi raspravili o osobitostima Gorskog Kotara i pokušali iznaći rješenja kojim bi osigurali njegov ekonomski i demografski razvitak.

Pročitaj više

Tomislav Dizdar privremeni načelnik policije do novog natječaja

Tomislav Dizdar privremenim rješenjem imenovan načelnikom PU primorsko-goranske. 

Naime nakon internog oglasa   u Ministarstvu unutarnjih poslova za radno mjesto načelnika policijske uprave, u pet policijskih uprava, među kojima i Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, nisu imenovani rukovodeći policijski službenici – načelnici policijskih uprava.

Bit će raspisivan novi interni oglas, na koji se mogu javiti svi kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete. 

Pročitaj više

Prevencijom do zdravlja: Međunarodni dan srca i dan starijih osoba

Nastavni zavod za javno zdravstvo obilježit će od 29.rujna do 7.listopada dva važna datuma. 

Međunarodni dan srca i Dan starijih osoba. 

Preko 10 milijuna ljudi godišnje umre zbog bolesti vezanih uz hipertenziju - povišen krvi tlak (srčani infarkt, moždani udar, zatajenje bubrega)

U emisiji Prevencijom do zdravlja gostovala je prof. dr. sc. Iva Sorta-Bilajac Turina, dr.med., univ.mag.med., specijalist javnozdravstvene medicine

Pročitaj više

Brgud po starinski: Upoznajte običaje i nekadašnji život Brgujaca

Maketa japlenice (vapnenice), staro ognjišće, kovačija, rezanje slame,kuhanje rakije, broštulanje kave, degustacija domaće hrane

Pročitaj više

Dan bez poginulih u prometu, policija savjetovala, nagrađivala i kažnjavala vozače

U PGŽ ove godine zabilježeno je smanjenje broja poginulih u odnosu na lani za 50%

Pročitaj više

Rekorder tjedna sa 3,12 promila zaustavljen na Drenovi

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka, nadležnom općinskom sudu podnose optužni prijedlog protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitaj više