Planet Ri

Kreativne radionice izrade sapuna Udruge za sindrom down Rijeka 21

U vrijeme korona pandemije svima nam nedostaje druženje, sport, utakmice, rođendani... A velikoj i maloj djeci sa sindromom down to nedostaje cijeli život. Zato pogledajte njihov trud i rad, osmijeh i sreću na radionicama sapuna.

U gostima su nam bili članovi Udruge Goran Kovačević i Amira Mešić.

Pročitaj više

Novi put - Europskim projektom do inovativnog programa socijalnog uključivanja beskućnika Grada Rijeke

Beskućnici i korisnici nužnog smještaja dobili su prostor za Centar za podršku beskućnicima smješten u ulici Antuna Mihića 32 u Rijeci. Tu će im se pružati psihosocijalnu podrška, predavanja i edukacije za lakše snalaženje na tržištu rada, socijalnu pomoć, a moći će ga koristiti i djeca iz nužnog smještaja za pomoć i instrukcije u savladavanju školskog gradiva.

Projekt “Novi put” je financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” , vrijedan je 1,5 milijuna kuna. Projekt realiziraju Grad Rijeka i Centar za socijalnu skrb, a partneri su prihvatilišta Oaza i Ruže sv. Franje. O projektu su govorili Maja Pudić i Karlo Balenović.

Pročitaj više

Lara Pilepić, logopetkinja pokrenula je web stranicu za besplatnu logopedsku pomoć

Tema: Lara Pilepić, logopetkinja pokrenula je web stranicu za besplatnu logopedsku pomoć. Logoped je stručnjak koji se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem, terapijom i znanstvenim istraživanjem poremećaja govora, glasa, govornog i pisanog jezika u djece, odraslih i starijih osoba. Pomaže pojedincima u poboljšanju komunikacijskih vještina i učinkovitosti (primjerice redukcija naglaska, korekcija izgovora, poboljšanje glasovnih kvaliteta vokalnih profesionalaca, rad s osobama iz dvojezičnih sredina i sl.)

Pročitaj više

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ provodi Ekološku studiju utjecaja ŽCGO Marišćina na zdravlje mještana Marčelja

Tema: Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ provodi Ekološku studiju utjecaja ŽCGO Marišćina na zdravlje mještana Marčelja i mještana u neposrednoj blizini

GOST: 1. izv.prof.dr.sc. Aleksandar Bulog, dipl.sanit.ing., Odsjek za kontrolu voda, voda u prirodi, otpadnih voda, otpada, ekotoksikologiju i mikrobiologiju u NZZJZ PGŽ

Pročitaj više

14. tjedan psihologije

Tema: Ovogodišnji,14. po redu Tjedan psihologije, održat će se, kao i Rijeka psihologije, od 15. do 21. veljače, u čak 76 hrvatskih gradova. U sadržajnom će smislu biti obilježen pandemijom, ali i posljedicama potresa, kako u Zagrebu, tako i onog još razornijeg, na području Banovine, a sve pod sloganom: Čuvajmo (mentalno) zdravlje!

GOŠĆA: 1. INES JAKOVČIĆ, predsjednica Organizacijskog odbora Rijeka psihologije

Pročitaj više