Rijeka

Stanje u Rijeci se stabilizira, no vatrogasci i dalje rade punom parom

Iako se nastava odvija, mnoge školske zgrade su oštećene. Dvije učionice i knjižnica riječke gimnazije Andrije Mohorovičića dugo vremena neće biti u funkciji.

Pročitaj više

U O.Š. Gornja Vežica održana demonstracija inkluzivnih sportskih igara #Beactive

 

Treneri sportskog saveza osoba s invaliditetom povodom Europskog tjedna sporta pripremili su u O.Š. Gornja Vežica

poligon prilagođen djeci s poteškoćama u razovoju, a sve s ciljem okretanja djece prema sportu.

Kako je bilo danas na demonstraciji inkluzivnih sportskih igara pogledajte u videoprilogu

Pročitaj više

Ukida se naplata parkinga u krugu Dječje bolnice Kantrida, smanjuje se cijena parkiranja na području KBC-a

Ukida se  naplata parkinga na lokalitetu Kantrida, a uz uvođenje besplatnih prvih 30 minuta parkinga smanjuje se iznos parkirne cijene po satu na lokalitetima Rijeka i Sušak na 8 kn te skraćuje i dnevno vrijeme naplate parkinga na parkiralištima u krugu KBC-a Rijeka kojima upravlja Rijeka Plus.

Pročitaj više

Dan ružičaste vrpce: Fontane na Jadranskom trgu večeras u rozoj boji

 

U povodu obilježavanja Dana ružičaste vrpce večeras će fonatne na Jadranskom trgu biti osvijetljene rozom bojom

Udruga žena operiranih dojki Nada–Rijeka u suradnji s organizacijom Europa Donna Hrvatska provodi 23. po redu humanitarnu akciju Dan ružičaste vrpce koja je

posvećena oboljelima od raka dojke i ima za cilj podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, bolesti koja ima visok postotak izlječenja ukoliko se otkrije u početnom stadiju.

Pročitaj više

Otvoren novi vrtić Baredice

Službeno je otvoren novi vrtić u Rijeci .U prostoru koji je nekada koristio područni odjel Centra za odgoj i obrazovanje otvoren je Podcentar predškolskog odgoja Baredice u Zametskoj ulici. 

S radom počinje 3. listopada. Podcentar predškolskog odgoja Baredice bit će sastavni dio Dječjeg vrtića Rijeka, a pohađat će ga dvadesetoro djece.

jasličke dobi koji će biti raspoređeni u dvije skupine.

Pročitaj više

Posljedice nevremena: Riječki vatrogasci i dalje na terenu

Nevrijeme se smirilo, no u saniranju posljedica i dalje je bio potreban veliki broj vatrogasnih intervencija

Nastavljaju se vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena i obilnih padalina koje su 28. rujna zahvatile područje Primorsko-goranske županije. 

Pročitaj više

Ministar Butković u Rijeci povodom poplava: Država će pomoći pri sanaciji stradalih škola i vrtića

Nakon jučerašnje velike poplave, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sastao se u Rijeci s gradonačelnikom Markom Filipovićem i županom Zlatkom Komadinom.

Pročitaj više

Dan ružičaste vrpce

 U petak, 30. rujna i subotu 1. listopada  na štandu na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke članice Udruge Nada obilježit će Dan ružičaste vrpce. 

Udruga žena operiranih dojki Nada–Rijeka djeluje već dugi niz godina s ciljem pomoći ženama oboljelima, operiranima i liječenima od raka dojke, članovima njihovih obitelji i prijatelja. 

Pročitaj više

Jesen u Šumi Striborovoj

Prve subote u listopadu, dvanaestu godinu za redom, Planinarsko društvo Kamenjak i Gradska knjižnica Rijeka zajednički organiziraju zabavnu jesensku šetnju Poučnom planinarskom stazom "Šuma Striborova" na Biviju. Novost je da se projektu sada priključila i Turistička zajednica Grada Rijeke, na temelju suradnje s PD Kamenjak u razvoju projekta Rijeka Outdoor. 

 

Pročitaj više

Velike materijalne štete nakon nevremena

Poplavljene trgovine, garaže i muzeji samo su neke od posljedica nevremena koje je pogodilo Rijeku. Vlasnici raznih trgovina i obrta na nogama imali su neprospavanu noć.Više pogledajte u videoprilogu

Pročitaj više

ASEE otvorio novi ured za IT stručnjake u Rijeci

ASEE već godinama uspješno surađuje s akademskom zajednicom u Rijeci na razvoju budućih IT profesionalaca, a sada šire prostor i za buduća zapošljavanja

Pročitaj više

Nezapamćeno nevrijeme u Rijeci: vatrogasci odradili više od 100 intervencija, policija utvrđuje identitet stradalog muškarca...

Jaka kiša, bujične poplave, izbijeni šahtovi, kolaps u prometu, samo je dio opisa jučerašnje situacije. 

Pročitaj više

Poplavljena Palača šećerane i Dječja kuća

Dan nakon velikog nevremena štete se zbrajaju. Zbog posljedica  poplave danas neće raditi Palače šećerane i Dječja kuća, kao ni VBZ Knjižara u sklopu Art kvarta. Pogledajte fotogaleriju.

Potpuni razmjer štete će se tek utvrditi, a zbog otklanjanja vidljivih i ključnih oštećenja Dječja kuća će biti zatvorena do ponedjeljka 3. listopada.

 

Dječji odjel Stribor je s time zatvoren, a kao ključnu informaciju izdvajamo da se zakasnina za navedena tri dana neće zaračunavati.

Otkazuju se sve programske, rođendanske i animacijske aktivnosti kroz navedena tri dana.

Pročitaj više

Srušen apsolutni kišni rekord u Rijeci

Meteorološka postaja na Kozali u Rijeci srijedu je zaključila s čak 222 litre oborine po četvornom metru. U Rijeci u rujnu prosječno padne oko 171 mm kiše. Danas se očekuje još kiše.

Pročitaj više