Rijeka

Donacija Grobničkih dondolaša Dječjoj bolnici Kantrida

 

Udruga Grobnički dondolaši donirala je  Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi dva infuzomata, oftalmoskop, vagu za bebe i drugu vrijednu opremu (poput oksimetra i tlakomjera) ukupne vrijednosti 50 000 kuna. Sredstva za donaciju prikupljena su prodajom kalendara “2022. – Dondolaši za naši”. Infuzomati su već u funkciji, dok je ostala oprema uplaćena i cijela će donacija biti uskoro kompletirana.

Pročitaj više

Danas se oduzimaju prava Mireli, a sutra ti možeš biti na redu!

Zdravstvo ove države je u ratu protiv žena i vrijeme je da kažemo Dosta , poručeno je sa prosvjeda u Rijeci 

Pročitaj više

Đir za Rožice: Humanitarna utrka za pomoć beskućnicima

Humanitarna utrka Đir za rožice u subotu će prvi put održati u Rijeci. Nije bitno jesu li sudionici đira sportaši ili rekreativci, bitno je da imaju dobru volju i veliko srce čime će pomoći Prihvatilištu za beskućnike Ruže sv. Franje

Pročitaj više

Pola milijuna Hrvata boluje od šećerne bolesti: Rijeka će obilježiti prvi hrvatski dan šećerne bolesti

Prvi hrvatski dan šećerne bolesti (14. svibnja) u Rijeci će se obilježiti javnozdravstvenom i edukativnom kampanjom kojom se želi podići svjesnost o šećernoj bolesti, ovom velikom javnozdravstvenom i globalnom problemu. Nositelji akcije su Klinički bolnički centar Rijeka i Medicinski fakultet u Rijeci u suradnji s Udrugom dijabetičara Mellitus Rijeka, a program je raspoređen u dva dana.

Pročitaj više

Dosta! Prosvjed na Jadranskom trgu u znak podrške Mireli Čavajdi

Više od 400 ljudi očekuje se na riječkom prosvjedu koji će se održati u četvrtak u 18 sati na Jadranskom trgu, a povod je slučaj trudnice Mirele Čavajda kojoj su liječnici odbili napraviti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč otkrivenom tumoru na bebinom mozgu.

Pročitaj više

Prva studentska Fiumanka!

Ovogodišnja Fiumanka će ove godine, osim zaljubljenike u more I jedrenje, okupiti i studente.

Pročitaj više

Policija uhitila osobe koje su podmetnule požar na Rastočinama!

Nakon kriminalističke obrade nad šest hrvatskih građana, tri su optužena za čak 17 kaznenih djela.

Pročitaj više

Fenomen hit komedije Casabianca: Đurđa i Franko do sada su rasprodali sve predstave, a uskoro putuju u Ameriku

Od ljeta kada je prvi put izvedena na Kastavskom kulturnom letu hit-komedija „Casabianca“ izvedena je još 30 puta i  bila rasprodana u svakom gradu i mjestu u kojem je održana. Još uvijek se za nju traži karta više. A sada će je imati priliku gledati Amerikanci. 

Predstava koju su napisali i izvode Irena Grdinić i Mario Lipovšek putuje u New York, bit će tri puta izvedena 14., 21. i 22. svibnja. 

Pročitaj više

Laura Štefanac osvojila olimpijsko zlato!

Laura Štefanac na Olimpijskim igrama gluhih u bacanju koplja osvojila je zlatnu medalju, te uz zlatnu medalju postavila je i novi olimpijski rekord 49,92..

Olimpijada  gluhih održava se u  Caxias do Sulu u Brazilu,a ovo je njezino drugo olimpijsko zlato. 

Laura Štefanac atletičarka je AK Kvarner iz Rijeke, na Olimpijadu u Brazilu s njom je  i njezin trener Andrej Hajnšek!

Hrvatski sportski savez gluhih na OI-u u Brazilu nastupa s oko 50 sportaša

Foto : AK Kvarner 

Pročitaj više

Rijeka i reprezentacija Ukrajine odigrat će humanitranu prijateljsku utakmicu na Rujevici

Hrvatski nogometni klub Rijeka i A reprezentacija Ukrajine u srijedu 18. svibnja odigrat će humanitarnu utakmicu na stadionu HNK Rijeka od 18 sati.

Ovom utakmicom želimo staviti naglasak na važnost očuvanja mira i solidarnosti svugdje u svijetu, a posebno u Ukrajini gdje nažalost proteklih mjeseci svjedočimo velikim tragedijama koje sa sobom nosi rat, poručuju iz HNK Rijeka

Pročitaj više

Eksplozija i požar na Rastočinama

U eksploziji i požaru na Rastočinama izgorjela dva automobila, a još četiri su oštećena. Srećom nitko nije nastradao, a policija je potvrdila da se ne radi o tehničkom uzroku

Pročitaj više

Eksplozija i požar na Rastočinama

Noćas, nešto prije 2 sata u ulici Rastočine u Rijeci došlo je do eksplozije, a potom i požara koji se proširio na nekoliko parkiranih vozila i kontejnera za smeća. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, priopćeno je iz policije 

Prema prvim pokazateljima utvrđenim na mjestu događaja ne radi se o tehničkom uzroku nastanka eksplozije, kao i požara.

U tijeku je očevid kojim će biti utvrđen točan uzrok eksplozije i požara te nastalih oštećenja na vozilima i drugim predmetima.

Policija nastavlja s utvrđivanjem svih okolnosti i činjenica ovog događaja.

 

Pročitaj više

Sajam OPG-ova na Korzu

Na Korzu se održava sajam autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije na kojem se predstavlja sedam proizvođača s ponudom meda i pčelinjih proizvoda, mesnih delicija, prirodne kozmetike i proizvoda od lavande. Sajam možete posjetiti od 9 do 17 sati.

 

Pročitaj više

Riječki informatičari osvojili niz medalja na državnom natjecanju

Polaznici informatičkih radionica koje se već dugi niz godina provode u Centru tehničke kulture Rijeka i ovog su puta ostvarili iznimne rezultate na državnom natjecanju iz informatike osvojivši ukupno 6 medalja. U kategoriji Logo za osnovne škole najbolja među učenicima 7.razreda bila je Marta Ljubić.

Pročitaj više