Danas se oduzimaju prava Mireli, a sutra ti možeš biti na redu!

Zdravstvo ove države je u ratu protiv žena i vrijeme je da kažemo Dosta , poručeno je sa prosvjeda u Rijeci 

Danas se oduzimaju prava Mireli, a sutra već ti možeš biti na redu, poruka je s riječkog skupa na kojem je poručeno Dosta! U znak podrške trudnici Mireli Čavajda, kojoj su liječnici, zbog priziva savjesti, odbili napraviti prekid trudnoće u 26. tjednu, unatoč tome što je bebi otkriven tumor na mozgu, u više hrvatskih gradova održani su prosvjedi građana.

U Rijeci na Jadranskom trgu okupilo se okupilo oko petsto prosvjednika svih dobnih skupina od djece do nonića, koji su zatražili ostavku Vilija Beroša, Ante Ćorušića, ravnatelja KBC-a Zagreb i Slavka Oreškovića, predstojnika Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj

Na prosvjedu su pročitana strašna svjedočenja žena koje su prošle slična iskustva, a zdravstveni im je sustav okrenuo leđa. Pročitano je i emotivno  pismo Mirele Čavajda  upućeno nerođenom sinu. 

"-Ministar Vili Beroš umanjio je bol Mirele Čavajde kada joj je rekao pa što se nije javila. Evo ministre, mi se sada javljamo. Zdravstvo ove države je u ratu protiv žena, ali mi im poručujemo da nema predaje, rekla je Lorena Zec iz Udruge SOS. 

Kategorija