Vijesti

Riječka marina postaje stvarnost

Raspisan je natječaj za koncesiju za marinu koja će promijeniti vizuru grada. Interes za Porto Baroš je velik a sve će biti spremno za sezonu iduće godine.

Pročitaj više

U studenom u Hrvatskoj umrlo 33 posto više ljudi, u Rijeci 2020. obavljeno 25 posto više pogreba nego u 2019.

Negativan trend više umrlih nego rođenih koji se u Hrvatskoj bilježi još od 1991. godine nastavlja se i dalje. Komunalno društvo Kozala koje upravlja s 8 gradskih grobalja obavilo je čak 25% više sahrana nego 2019. godine

Pročitaj više

Radovi na rekonstrukciji Pumpurele gotovi do početka sezone

Radovi na rekonstrukciji gata Pumpurela, ribarske luke u luci Rab trebali bi biti okončani u travnju, a završetak čitavog projekta planiran je prije početka nove turističke sezone.

Pročitaj više

Epidemiološke mjere vezano za održavanje maškaranih povorki

Vezano za brojne upite o održavanju maškaranih povorki i ostalih karnevalskih događanja, iz Stožera civilne zaštite PGŽ podsjećaju da je i dalje na snazi Odluka Nacionalnog stožera CZ o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koja je na snazi do 31. siječnja 2021. godine.

Pročitaj više

Lutrija 2020: Najsretniji Zagreb, u Viškovu i Kastvu završilo po 400 tisuća kuna

 

 

Iako je 2020. godina jedna od onih koju cijeli svijet pokušava što prije zaboraviti, ona nas je prije svega podsjetila na ono što je najbitnije i zajedničko svima – zdravlje, odgovornost, pomaganje, briga za druge. Upravo u toj najtežoj godini, Hrvati su pokazali kako slijede vrijednosti koje je Lutrija utkala u svoje poslovanje prije 47 godina, a to su briga za društvo i zajednicu.

Pročitaj više

Županijski sud u Rijeci potvrdio: RBA mora vratiti 32.000 kuna preplaćenih kamata

 

POTVRĐENO JE PRAVNO SHVAĆANJE VRHOVNOGA SUDA OD 30.1.20. – NEMA ZASTARE POTRAŽIVANJA!

Županijski sud u Rijeci presudom Gž-1776/2019 pravomoćno je potvrdio 28. listopada 2020. presudu Općinskog suda u Rijeci i utvrdio da Raiffeisenbank Austria mora vratiti preplaćene kamate i platiti pripadajuće zatezne kamate iz nepoštenoga kunskog kredita.

Presudu riječke sutkinje Kristine Aničić Vukelić potvrdilo je Vijeće ŽS Rijeka u sastavu Filka Pejković, predsjednica Vijeća, Svjetlana Pražić izvjestiteljica te Dubravka Srećec Fletko, članica Vijeća.

Pročitaj više

Organizirano protiv korone

Jutros na Vežici počelo prvo organizirano cijepljenje građana protiv koronavirusa u Hrvatskoj, epidemiološke mjere za Primorsko – goransku županiju produžene do 18. veljače

Pročitaj više

Produljeno trajanje izložbe 51000 Balthazargrad koju je dosad vidjelo osam tisuća ljudi

 

Izložbu „51000 Balthazargrad“ koja je od 24. listopada prošle godine u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti dosad je vidjelo više od osam tisuća ljudi!
Upravo zbog izuzetno velikog interesa male i velike publike izložba produljuje svoje trajanje pa će tako ovaj
pravi mali grad iz crtića svojom arhitekturom, ulicama, prolazima, križanjima, prepoznatljivim scenografijama i likovima posjetitelje uveseljavati do 28. veljače 2021.g.

 

Pročitaj više

Otuđili parfeme u vrijednosti 120.000 kuna

 

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa službenicima Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 20 godina, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Pročitaj više

PGŽ: 53 nova slučaja zaraze koronavirusom

U PU Primorsko-goranskoj županiji danas su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 76 osoba je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti i dalje je u padu te trenutno iznosi 653. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 544 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 9,7 posto.

Pročitaj više

Riječki obrtnici proživljavaju teško razdoblje

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, broj fiskaliziranih računa smanjen za 25 posto. Pad prometa osjete gotovo svi riječki obrtnici

Pročitaj više

Dobre vijesti iz KBC-a

Dobre vijesti iz KBC-a: zbog sve manje hiospitaliziranih, do kraja tjedna počinje smanjivanje covid odjela

Pročitaj više

Kostrenski obalni put ponovno na raspolaganju šetačima

Završeni su radovi na sanaciji obalnog puta u Kostreni, oštećenog uslijed jakog juga i udara valova koji su podlokali potporni zid te je prijetilo urušavanje. Obalni put bio je zatvoren od 29. prosinca do danas, kada je po završetku radova ponovno stavljen u funkciju  i prohodan za šetače čitavom dužinom, od Žurkova do Stare vode.

Pročitaj više

U prometnoj nesreći u središtu Rijeke teže je ozlijeđena 57-godišnjakinja

 

 

U prometnoj nesreći što se jučer dogodila u Manzonijevoj ulici u središtu Rijeke teže je ozlijeđena 57-godišnja hrvatska državljanka.

 

Pročitaj više

Bolnički online tečaj za trudnice

 

U tijeku su prijave na e-tečaj za trudnice.

Pročitaj više