Vijesti

Uskoro šira primjena COVID potvrda?

U kojim će nam sve sferama života biti potrebne covid potvrde nacionalni stožer još nije odlučio. No, izgledno je da će nam, ukoliko brojke novooboljelih budu rasle, one biti potrebne na mjestima gdje to dosada nije bio slučaj.

Pročitaj više

Svjetski dan osteoporoze

Osteoporoza je najčešća metabolička bolest, u narodu poznata i kao bolest kostiju. Karakterizira je smanjena masa i gustoća koštanog tkiva te povećana lomljivost kostiju.

Može se manifestirati bolovima u leđima a jedan od pokazatelja je i pogrbljenost osobe.

Pročitaj više

Jesen na riječkoj tržnici

Riječku tržnicu preplavili su jesenski plodovi. Izbora ima, slažu se kupci, ali cijenama nisu zadovoljni. S druge strane, prodavači se žale na mali promet.

Pročitaj više

Savjetovanje građana o potrošačkim pravima na temu kriptovaluta - digitalnih novčanih jedinica

Udruga Potrošački centar i Grad Rijeka organizirali su savjetovanje građana o potrošačkim pravima na temu kriptovaluta - digitalnih novčanih jedinica.

Pročitaj više

Svjetski dan kravate

Počela je kao rubac oko vrata Hrvatskih vojnika, a danas je najrasprostranjeniji modni detalj u svijetu. Riječ je o kravati koja danas ima svoj dan

Pročitaj više

Grad Rijeka prodaje 13 stanova po prosječnoj cijeni od 7500 kuna za četvorni metar

Grad Rijeka je objavio javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu i suvlasništvu grada.

Pročitaj više

Koronavirus ušao na Odjel gastroenterologije KBC-a Rijeka

Na odjelu gastroenterologije u KBC-u Rijeka čak je dvije trećine pacijenata zaraženo koronavirusom. Unatoč svim mjerama predostrožnosti, virus je upspio prodrijeti u bolnički sustav i zaraziti 19 pacijenata od kojih je većina, doznajemo, bila cijepljena.

Pročitaj više

Klinika za neurologiju riječkog KBC-a primila je vrijedno priznanje

Klinika za neurologiju riječkog KBC-a primila je nagradu “GOLD STATUS” što ju potvrđuje kao visoko stručnu i organiziranu ustanovu kod ranog postavljanja dijagnoze i brzog liječnja moždanog udara.

Pročitaj više

Luka nautičkog turizma Porto Baroš

Radovi na budućoj nautičkoj luci Rijeka trenutno se odvijaju na papiru i nešto malo na površini mora. Na Senjskom pristaništu ovih se dana mapira podmorje dok uprava društva užurbano radi na brojnim projektnim dokumentacijama.

Pročitaj više

Novi koncept državne mature

Promjene u konceptu državne mature te izostanak interesa za pojedine srednjoškolske programe  bile su glavne teme sastanka predstavnika županije i ravnatelja srednjih škola kojima je osnivač.

Pročitaj više

Krenulo cijepljenje trećom dozom

U Primorsko-goranskoj županiji epidemiološka situacija se pogoršava, danas 141 novooboljela osoba, otvoren je i novih covid centar

Pročitaj više

Platak se priprema za zimu

Veliko finale Platak je doživio protekle zime kada je u svega 29 skijaških dana prodano 16 tisuća karata, a najveće kvarnersko skijalište posjetilo je oko 60 tisuća ljudi.

Pročitaj više

Nova knjižnica na ljeto 2022.

Nova knjižnica imat će brojne sadržaje, novina je odjel za slijepe i slabovidne osobe te računalna učionica

 

Pročitaj više