Vijesti

Zbogom Korzo 16 - Gradsko vijeće Grada Rijeke

Četiri godine protekle burno na sjednicama Gradskog vijeća Grada Rijeke - Ivona Milinović bila najaktivnija, Hrvoje Burić dobio najviše opomena, Vojko Obersnel priznao da je bilo neprimjerenog ponašanja

Pročitaj više

Obnova travnjaka nogometnog igrališta Robert Komen

Grad Rijeka i Primorsko -goranska županija danas su potpisivanjem Pisma namjere iskazali želju za obnovom travnjaka nogometnog igrališta "Robert Komen" na Podmurvicama.

Pročitaj više

PGŽ kreće s organiziranim cijepljenjem prosvjetnih djelatnika

 

„U Primorsko-goranskoj županiji krećemo s organiziranim cijepljenjem prosvjetnih djelatnika, prvih 200 učitelja i nastavnika će biti cijepljeno u subotu u Dvorani Zamet“ najavio je župan Zlatko Komadina.

Pročitaj više

PGŽ: 354 novozaražene osobe koronavirusom, umrlo 10 osoba

U PGŽ je danas 354 novooboljelih te 213 ozdravljenih osoba.
Tako se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ 3206.

Pročitaj više

PGŽ: 428 novozaraženih osoba koronavirusom

Danas je u PGŽ 428 novooboljelih te 286 ozdravljenih osoba, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 3075.
Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1239 uzoraka.
Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 34.5%
Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata iznosi 208. Na respiratoru se nalazi 12 osoba.

Pročitaj više

U riječkim je osnovnim školama od 8 tisuća učenika trenutno 0.4 posto Covid pozitivnih, što je bio dovoljan razlog za razrednu nastavu u učionicama

Škole u Primorsko-goranskoj županiji ovaj tjedan imaju nastavu online. Izuzetak su riječke osnovne škole gdje se za učenike od 1.do 4.razreda nastava izvodi po modelu A. Bila je to i preporuka gradskog odjela za školstvo i stožera civilne zaštite Grada Rijeke što je većina ravnatelja i prihvatila.

Pročitaj više

Pandemija korona virusa pogodila je sve, posbeno obrtnike

Pandemija korona virusa pogodila je sve, posbeno obrtnike. No dobra vijest stigla je danas u vidu nastavka suradnje Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena sa Adria Oil. Obrtnici iz navedenih gradova i općina gorivo će na toj benzinskoj stanici plaćati jeftinije.

Pročitaj više

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti od gotovo 90 milijuna kuna koji su 100 posto financirani bespovratnim EU sredstvima.

Pročitaj više

Nezadovoljstvo odlukama

Riječki trgovački centri udruženo od Županijskog stožera civilne zaštite traže povlačenje diskriminatornih mjera

Pročitaj više

Koronom protiv korone

Kritično bolesni Covid pacijenti riječkog KBC-a uskoro će se liječiti krvnom plazmom osoba koje su preboljele koronu

Pročitaj više

Riječka ribarnica dobila novu rasvjetu

 

Završeni su radovi na ličenju i zamjeni cjelokupne rasvjete u zgradi ribarnice na Centralnoj riječkoj tržnici vrijedni gotovo 661.000,00 kuna čime je ovaj kultni paviljon dobio potpuno novu, učinkovitiju i primjereniju rasvjetu.

 

Pročitaj više

U PGŽ jučer testirane 1202 osobe, 383 Covid pozitivno

 Na području Primorsko-goranske županije, prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, danas je 383 novozaraženih osoba koronavirusom, a 446 osoba je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti, nešto je manji i trenutno iznosi 3137 osoba. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1202 uzorka, a udio pozitivnih iznosi 31,9 posto.

Pročitaj više

Poziv dobrovoljnim davateljima krvi koji su preboljeli Covid - 19

Pozivaju se dobrovoljni davatelji krvi koji su preboljeli COVID-19, a od prestanka simptoma bolesti ili laboratorijski potvrđene infekcije SARS- CoV-2 je prošlo 28 dana da se jave u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka.

Pročitaj više