Creski osnovnoškolci u akciji pomoći zdravstvenim djelatnicima

 

Osnovna škola Frana Petrića  Cres i Primorsko-goranska županija uključile su se u hvalevrijednu akciju Studentskog zbora RH dajući svoj doprinos izradom vizira za potrebe zdravstvenih djelatnika na otocima Cresu i Lošinju.

Vizire izrađuju učenici škole, a Županija će se pobrinuti za financiranje potrebnog materijala. Škola će na svom 3 D printeru printati nosače za vizire na koja se potom stavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice. Izrada jednog vizira traje četiri sata,a u njoj sudjeluju učenici Antonela Dunković, Sanja Miočić i Kristian Uremović. Prva maska namijenjena je dr. Senki Stojanović, jedinoj epidemiologinji na cresko-lošinjskom području koja danonoćno dežura kako bi zaštitila svoje otočane od pošasti korona virusa. Zahvaljujemo ravnatelju škole Josipu Popeu na inicijativi, organizaciji i spremnosti na pomoć. 

Raduje i informacija od nekoliko ravnatelja srednjih škola koji se također spremaju pomoći i angažirati  u pomoći lokalnoj zajednici u ovim izazovnim vremenima.

“Hvala svima koji na bilo koji način pomažu i daju svoj doprinos u smanjenju krize i napetosti u ovoj nemiloj situaciji za sve nas”, poručila je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Kategorija