Fužine: Proslavili 145 godina turizma, pa ugasili Turistički ured

Smjerom budućeg razvoja, Općina Fužine je u dogovoru s predstavnicima lokalnih turističkih gospodarstvenika, odnosno, članovima Skupštine Turističke zajednice i Turističkog vijeća Općine Fužine jednoglasno donijela Odluku o stavljanju u mirovanje općinskog Turističkog ureda.

Smjerom budućeg razvoja Općina Fužine je u dogovoru s predstavnicima lokalnih turističkih gospodarstvenika, odnosno, članovima Skupštine Turističke zajednice i Turističkog vijeća Općine Fužine jednoglasno donijela Odluku o stavljanju u mirovanje općinskog Turističkog ureda. I to neovisno o pandemiji jer se to naslanja na "Master plana razvoja turizma Gorskog kotara", a najviše na zajednički stav svih načelnika i gradonačelnika ovog kraja te predstavnika turističkog sektora koji smatraju da je nužno osnivanje jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara. Time se želi osigurati jasan nastup na nacionalnom i svjetskim tržištima kada uvjeti budu dopuštali. Turistička zajednica Općine Fužine operativno i dalje nastavlja s radom do konačne odluke o stvaranju jedne TZ Gorskog kotara.

Dužni smo našim žiteljima i turističkim gospodarstvenicima osigurati dobru platformu za nastup i predstavljanje. Upravo nam ovo vrijeme služi da jasnije postavimo temelje daljnjeg razvoja turizma našeg kraja i da iskoristimo zatišje za uspostavljane jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara.“ – kazao je načelnik David Bregovac. 

Iz analize stanja turističkog sektora Općine Fužine, s ostvarenih nešto manje od 31 tisuću noćenja i nešto više od 70 tisuća izletnika godišnje, vidljivo je da je nedovoljno turistički razvijen, ali nije nepopravljivo devastiran što je ujedno i prednost.

Bregovac naglašava da će stvaranjem zajedničke Turističke zajednice Gorskog kotara optimizirati ulaganja, smanjit će suvišne direktorske plaće, objedinit će ulaganja u pozicioniranje i učinkovitiji razvoj smještajnih kapaciteta te kroz agilnu mrežu turističkih informacionih centara podržati buduće turiste, a posebno lokalne turističke gospodarstvenike. 

„Naš kraj je prirodna zelena oaza Hrvatske, naša zelena pluća, koja trebamo očuvati, ali i mudro koristiti jačajući te diferencirajući našu ponudu i, sukladno tome, cjenovne politike. Nerentabilno je imati mrežu turističkih zajednica diljem Gorskog kotara koja ni prije korone nije imala očekivani učinak. Sad nas očekuje vidjeti kako će se dalje razvijati turizam i kada. Bitno je iz ovog izvući pouke za budućnost te pametno iskoristiti ovo vrijeme za planiranje post pandemijskih akcijskih planova koji trebaju, uz turizam, značajno ojačati i ostale gospodarske grane.“ – zaključuje Bregovac.

 

Kategorija