Konjički klub Vodičajna: Paula Polić i Ferrero odlično otvorili sezonu

paula_vodicajna

Paula Polić ostvarila je dvije uzastopne pobjede u konjičkom Croatia Cup-u, u M kategoriji za seniore. Njezin konj Ferrero ima deset godina i uzastopno je prati od najranijih dana.

– Ove godine otvorili smo sezonu u šestom mjesecu s dvije pobjede na I. kolu Croatia Cupa u M kategoriji za seniore sa 64, 34% te drugi dan s 65,92%. Sredinom srpnja sudjelovali smo na III. kolu Croatia Cupa u M kategoriji za seniore te pobijedili s preko 63%. Treniram s trenericom Carin Baton iz Belgije i Liz Eaton iz Velike Britanije koja je trenerica naše reprezentacije. Sve rezultate postigla sam sa svojim konjem Ferrerom koji ima 10 godina, porijeklom je Španjolac i voli surađivati, učiti i jako je druželjubiv, no ovakav uspjeh zahtjeva naporan i kontinuiran rad tijekom cijele godine te povjerenje i povezanost između jahača i konja – rekla je Paula Polić.

Kako naglašava Paula odnos s konjem nije samo treniranje, već i njega konja, hranjenje, druženje te cjelokupna briga o njemu. Konji su vrlo pametne i senzibilne životinje koje pamte naš odnos prema njima te često njihovo ponašanje ovisi o našem odnosu prema njima.

Paula Polić živi u Rijeci i počela se baviti ovim sportom 2010. godine kada je upisala početni tečaj kod Damira Maršanića u Konjičkom klubu Vodičajna iz Lukeža, za koji se i danas natječe. Prva ozbiljna natjecanja prošla je prije dvije godine kada je osvojila Prvenstvo Hrvatske i Croatia Cup za juniore. Prošle godine predstavljala je Hrvatsku reprezentaciju na Balkanijadi u Lipici te osvojila mnogo uspjeha na ostalim turnirima u Hrvatskoj i Sloveniji.