Vinodolska

Frano Živković u Driveniku

Mladi glazbenik, virtuoz na gitari Frano Živković svojom osebujnom svirkom i interpretacijom skladbi sa svojih albuma ali i svjetski poznatih glazbenika, udahnuti će u petak, 23. srpnja novi život frankopanskom kaštelu u Driveniku.

Pročitaj više

Naša Općina Vinodolska 16.7.2021.

U najnovijoj emisiji bili smo u Bribiru na proslavil Petrove, blagdana zaštitnika sv.Petra i Pavla. Posjetili smo i Tribalj, počele su 20. Vinodolske ljetne večeri

Pročitaj više

Uskoro se otvara osam interpretacijskih centara o Frankopanima

 

Osam interpretacijskih centara Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana uskoro će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana spaja sedamnaest kaštela i tri sakralna objekta povezana s obitelji Frankopan u Primorsko-goranskoj županiji.

Interpretacijski su centri uređeni i opremljeni u frankopanskim kaštelima u Kraljevici, Krku, Bakru, Bribiru, Čabru i Brodu na Kupi te na Trsatu i Grobniku. Svaki centar u fokus stavlja jedno područje vrijedne frankopanske baštine.

Pročitaj više

Vina Kvarnera

Vinari Kvarnera u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera promoviraju destinaciju autohtonim vinima i pjenušcima - osmišljen novi brend Vina Kvarnera

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

U Bribiru je otkriveno starohrvatsko groblje. Prema prvim procjenama ostaci datiraju između 10. i 12. stoljeća, a nalazi će rasvjetliti period Hrvatske povijesti o kojem se malo zna.

Pročitaj više

U Bribiru otkriveno starohrvatsko groblje

U Bribiru otkriveno starohrvatsko groblje, ostaci datiraju između 10. i 12. stoljeća. Nalazi će rasvjetliti period hrvatske povijesti o kojem se malo zna

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

U posljednjih desetak godina povećan je interes za podizanjem novih maslinika u Vinodolskoj općini, što je rezultat zalaganja lokalne samouprave u revitalizaciju poljoprivrede.

Pročitaj više

Naljepše okućnice - Vinodolska Općina

U sklopu akcije Volim Vinodol, dodijeljene su nagrade za najljepše okućnice i vrtove Vinodolske Općine. Najljepše uređenu okućnicu u Vinodolu ove godine ima Lidija Drakulić.

Pročitaj više

Vinodolska Općina: povećava se broj maslinara čime se doprinosi revitalizaciji poljoprivrede

Tradicija uzgoja vinove loze, maslina, smokava i drugih poljoprivrednih kultura u Vinodolskoj dolini poznata je stoljećima. U posljednjih desetak godina povećan je interes za podizanjem novih maslinika, što je rezultat zalaganja lokalne samouprave u revitalizaciju poljoprivrede na području općine.

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

Vinodolska Općina ima brojne povijesne i prirodne znamenitosti, a to je potvrdila i interpretacijska šetnja u Grižanama.

Pročitaj više

Interpretacijska šetnja Grižanama

Vinodolska Općina ima brojne povijesne i prirodne znamenitosti, a to je potvrdila i interpretacijska šetnja u Grižanama.

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

U Grižanama je svečano otvoreno novo reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna. Projekt započet još 2015. godine sufinanciran je sredstvima Europskog kohezijskog fonda u iznosu od 85%, dok je ostatak sredstava dodala Vinodolska općina. Dvorište otvoreno na prostoru Poslovne zone Kamenolom u Grižanama doprinijet će povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, ali i gospodarskom razvoju čitavog kraja, rečeno je na svečanom otvaranju.

Pročitaj više

Novo reciklažno dvorište

U Grižanama svečano otvoreno reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna

Pročitaj više

Na Tribaljskom jezeru održana vježba spašavanja unesrećenih iz vode

Kako unesrećene i smrtno stradale osobe izvući iz vode te usput manevrirati čamcem i motornim pumpama za vodu, pokazali su djelatnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske Služba Rijeka tijekom pokazne vježbe održane na Tribaljskom jezeru.

Pročitaj više