Intenzivno predstavljanje Rijeke i projekta Europske prijestolnice kulture

EBD 2020 Rijeka

Prezentacije Rijeke i Europske prijestolnice kulture na najvećim turističkim sajmovima i posebnim prezentacijama

  

Projekt Europske prijestolnice kulture samo što nije službeno i svečano krenuo te se promotivne aktivnosti Rijeke kao cjelogodišnje city-break destinacije i Europske prijestolnice kulture nastavljaju. Odlične vijesti su nam došle s upravo završenog turističkog sajma CMT koji se održao u Stuttgartu od 11. do 19. siječnja gdje smo se zajedno s Turističkom zajednicom Kvarnera predstavili na njemačkom tržištu. Veliki interes i brojni upiti bili su za programe Europske prijestolnice kulture što je odličan pokazatelj za bogate mjesece i godine koji nam dolaze.

              

No tu ne prestajemo i zajedno s partnerima, Turističkom zajednicom Kvarnera, Hrvatskom turističkom zajednicom, Gradom Rijeka i Rijeka 2020 d.o.o., nastavljamo bogat proljetni program prezentacija. Upravo danas je započeo sajam u Vilniusu Adventur 2020, najveći litvanski i baltički turistički sajam na kojem se Rijeka i Kvarner predstavljaju sa svojim programima, ali i kao avio destinacija koja je povezana direktnim linijama Air Baltica na Zračnu luku Rijeka. Sajam se održava od 24. do 26. siječnja te je izuzetno važan za ovo novo i rastuće tržište koje će od svibnja do kraja listopada biti povezano direktnim zračnim linijama Air Baltica. Prezentacija na sajmu je posebno podržana i od strane Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Litvi na čelu s veleposlanikom gosp. Krešimirom Kedmencom.

 

„Veliki interes koji vlada za Rijekom i Europskom prijestolnicom kulture odličan je pokazatelj u kojem pravcu trebamo nastaviti, ali i potvrda za odličan rezultat koji postižemo i koji očekujemo zajedno sa svim partnerima u destinaciji.“ izjavio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke gosp. Petar Škarpa prilikom predstavljanja Rijeke i Europske prijestolnice kulture.

 

Ova višegodišnja turneja prezentacija i nastupa Rijeke na turističkim sajmovima i posebnim prezentacijama, koja je započela danom dobivanja titule,  ne prestaje početkom Europske prijestolnice kulture već se zajedno sa partnerima nastavlja i dalje te nam tako slijede bitna tržišta i prezentacije na talijanskom tržištu i sajmu BIT u Milanu koji se održava od 9. do 11. veljače te najveći turistički sajam ITB koji se održava u Berlinu od 4. do 8. ožujka gdje se Rijeka kao destinacija predstavlja zajedno s riječkim putničkim agencijama.

 

 

Rijeka je izabrana među 20 najboljih destinacija koju svakako treba posjetiti 2020. godine te se natječe za titulu Najbolje europske destinacije 2020. godine (European Best Destinations 2020).

Izbor najboljih europskih destinacija provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, od 2009. godine s ciljem promocije turizma i kulture u Europi,  u suradnji s više od 300 partnera turističkih ureda i mrežom EDEN (European Destinations of Excellence), koju je osnovala Europska komisija.

 

Od 15. siječnja do 5. veljače 2020. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasovat će za svoje omiljene destinacije, a Rijeka će se natjecati među 20 konkurentskih destinacija, uključujući: Paris, Rim, Prag, Madrid, Reykjavik, Rotterdam, Colmar, Atenu, Sibiu, Namur, Menorcu, Heviz, Cascais, Tbilisi, Bydgoszcz, Beč, Cork, Rochefort i Berlin.

 

Maximilien Lejeune, predsjednik organizacije European Best Destinations, navodi kako im je čast i kako su ponosni što je Rijeka dio 11. izdanja ovog natjecanja koje okuplja najbolje europske destinacije. Ističe kako je Rijeka jedinstveno odredište, koje putnicima nudi stvarna iskustva te kako je Rijeka grad slobode, grad koji se ponosi svojim korijenima, ali koji također gleda u budućnost.

 

Glasati se može na https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2020/