Ispovijest zaraženog korona virusom:Temperatura,suhi kašalj i blaga groznica

Trinaesti je dana prošlo od kad mi je liječnik preko stakla priopćio: “Pozitivni ste”.Brojka se od tada s 15 popela na gotovo 400 inficiranih osoba, a onih u samoizolaciji na više od 13.000. Zamolio bih vas ovim putem da shvatite postojeće stanje ozbiljno i pridržavate se strukovnih uputa,poručio je iz izolacijske sobe Klinike Fran Mihaljević  A. K.

klinika_fran_mihaljevic

Temperatura, suhi kašalj i blaga groznica. Indikacije koje su se u intervalu i s različitim simptomima pojavile dva puta u tjedan dana.

– Trinaesti je dan kako ležim na Klinici za infektološke bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu i petnaesta sam osoba kojoj je test na COVID – 19 bio pozitivan. Zdravstveno stanje mi je u cijelom procesu hospitalizacije do sada bilo stabilno, bez većih promjena u odnosu na nečije djedove, supruge, braću, rođakinje, prijatelje, ljubavnice, susjede i radne kolege koje leže na respiratorima s nepoznatim ishodom.

Trinaest je dana prošlo od kad mi je liječnik preko staklene barijere priopćio: “Pozitivni ste”; trinaest dana od kad se je brojka s 15 popela na gotovo 400 inficiranih osoba, a onih u samoizolaciji na više od 13.000 – brojke koje iz dana u dan rastu.

Zamolio bih vas ovim putem da shvatite postojeće stanje ozbiljno i pridržavajte se strukovnih uputa. Imate na umu da vaše neodgovorno ponašanje može ubiti osobe slabog imunološkog sustava i kronične bolesnike u čiju skupinu spadaju djeca, mladi i odrasli.

Ne širite paniku, ne budite nasilni, ne čovječni i ne posežite za segregacijskim metodama prema članovima obitelji ili prijateljima onih koji su zaraženi, a čemu možemo svjedočiti u brojnim sredinama.

Aktivirajte se u lokalnim zajednicama – zgradama, ulicama i kvartovima; podržite stare, nemoćne i osobe s posebnim potrebama u kupnji i dostavi namirnica i lijekova te osnovnoj socijalizaciji.

Postavimo fokus na planet Zemlju redukcijom otpada i svog utjecaja na okoliš povezivanjem s malim lokalnim proizvođačicama i proizvođačima koji vam mogu dostaviti voće, povrće i ostale prehrambene artikle umjesto da podržavate aktere širokog lanca opskrbe koji troše velike količine prirodnih resursa kako bi dostavili robu na police trgovačkih centara. Pokušajte smanjiti konzumaciju mesa i mliječnih proizvoda – orijentirajte se na biljne izvore kalcija minerala i proteina poput grahorica, tofua, algi i sjemenki.

Zadržimo pažnju i solidarnosti prema svijetu u/oko sebe i nakon završetka virusne infekcije imajući na umu da se sve mijenja, ali da je moguće i više nego ikada potrebno uspostaviti ravnotežu.

Pokrenimo unutarnju promjenu.

Pozdrav iz yoga sobe!