Istra 1961 – Rijeka 1:2, Andrijašević s dva gola donio pobjedu

FRANKOO

 

 

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Istru 1961 2:1 u zaostaloj utakmici 12. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Igrala se 66. minuta. Tomečak je odigrao za Andrijaševića koji je bio brži od Paeza. Branič Istre srušio je napadača Rijeke i sudac Vučković pokazao je na bijelu točku. Andrijašević je preuzeo odgovornost – 1:2.

U 83. minuti Gržan je pobjegao obrani Rijeke, Smolčić je pokušao izbiti loptu, ali je na kraju srušio igrača Istre i zaradio je crveni karton.

Uslijedila je nervozna završnica. U 90. minuti Andrijašević je sjajno izbacio Menala koji se sjurio prema golu Istre, ali Lučić je sjajnom reakcijom spasio mrežu.

Otvaranje utakmice nije donijelo previše prilika, udarci Stjepana Lončara iz slobodnih udarca u 6. i 22. minuti završili su u “živom zidu”.

Nagovještaj prvog gola stigao je u 24. minuti, nakon ubačaja Štefulja, udarac Pavičića otišao je pored gola.

U 29. mintui Lončar je izveo korner, Smolčić je prebacio glavom. Capan je požrtvovnom rekacijom uspio vratiti loptu s druge vratnice pred gol gdje je Andrijašević poentirao – 0:1!

Činilo se da će taj trenutak otvoriti put Rijeci prema drugom golu, Tomečakov udarac sa 16 metara u 34. minuti obranio je vratar Lučić.

Hladan tuš stigao je u 38. minuti. Istra je dugo kružila oko kaznenog prostor Rijeke. Nakon ubačaja s desne strane, Špoljarić je primio loptu pred golom Rijeke i poentirao – 1:1.

Do kraja prvog dijela valja istaknuti Andrijaševićev udarac glavom (41′) i udarac Čerina s 25 metara, ali do promjene rezultata nije došlo.

U 48. minuti Štefulj je ubacio, Kulenović uspio smiriti loptu u kaznenom prostoru i okušao udarac, ali lopta je otišla preko grede.

Minutu kasnije prilika za Istru. Lončar je pobjegao obrani Rijeke, ali umjesto udarca, pokušao je ubaciti. Korner za Istru, ali Rijeka je otklonila opasnost.

U 54. minuti velika prilika za Rijeku. Pavičić je gurnuo za Menala, napadač Rijeke vratio mu je loptu. Pavičić je pucao, obranio je vratar Istre. Lopta se odbila do Štefulja koji je dvaput pucao. Prvi udarac obranio je Lučić, drugi je otišao pored gola.

Istra je svoju priliku čekala iz kontri. U 57. minuti uslijedila je jedna brza tranzicija, Ivančić se na kraju našao u sjajnoj prilici na 15 metara, ali udarac nije bio precizan.

U 58. minuti nova velika prilika za domaćina. Galović je prvo izbio loptu s crte, a zatim je Špoljarić iz odlične pozicije pucao pored gola.

U 79. minuti Murić je izveo korner, Andrijašević je bio u dobroj situaciji, ali udarac glavom otišao je pored gola.