U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u Zagrebu, svoje mjesto u finalu zaslužili su Nino Krizmanić iz Srednje škole Zabok, Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split, Filip Viljevac iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Ivano Grgić iz Ugostiteljske škole Opatija i Antonio Marinović iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.
Tijekom 90 minuta deset učenika pripremalo je predjelo i glavno jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Važnu je ulogu igrao i odabir namirnica, s obzirom da su kandidati sami birali glavnu namirnicu za kuhanje glavnog jela, dok su ostale namirnice bile tajna do samog početka natjecanja. Žiri je najvišim ocjenama nagradio upravo Ninu, Anđelu, Filipa, Ivana i Antonia.
U projektu sudjeluje pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu.
Svaki Regionalni centar nominirao je pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 imalo priliku pokazati svoja znanja i kreativnost te međusobno odmjeriti kuharske sposobnosti u sučeljavanjima u prvom krugu natjecanja