Izbjegavajte dolazak u ordinaciju

Obiteljski liječnici pozivaju pacijente da ne dolaze u ordinacije bez prethodnog dogovora s liječnikom

medical-563427_1920

Od danas je u ordinacije Opće medicine uveden novi sustav rada. Po 15 dana u ordinacijama izmjenjivat će se dva liječnika tima, a sve u cilju da bi se liječnici i medicinske sestre sačuvali od kontakta sa pacijentima zaraženim od koronavirusa.

– Na način da tamo gdje ima više timova, jedan tim će preuzeti dvije ordinacije kroz dva tjedna, rekao je predsjednik Koordinacije obiteljske medicine PGŽ, Leonardo Bressan.

Drugi liječnički tim, obiteljski liječnik i medicinska sestra ne dolaze u ordinaciju, ali rade od kuće, napominje Bressan. Za pacijente se zapravo ništa ne mijenja.

– Mi i dalje ostajemo kroz redovito radno vrijeme na raspolaganju našim pacijentima putem e-maila, naručivanje lijekova za kronične bolesnike, konzultacije, tu se ništa ne mijenja – dodao je Bressan.

Pacijente koji će imati određene zdravstvene tegobe i bit će im potrebna pomoć obiteljskog liječnika, doktor Bressan savjetuje:

– Ja bih apelirao na pacijente da što manje izlaze, da ne dolaze u ordinacije bez prethodnog dogovora s liječnikom, a kad dobiju termin da se drže tog termina.