Izložba učeničkih radova Veličanstvenih 12

FB_IMG_1663746270747

Izložba učeničkih radova učenika Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Dječjeg doma „Tić“ pod zajedničkim nazivom „Veličanstvenih 12“ kruna je ovogodišnjeg istoimenog projekta UD Podmurvice Rijeka.  

 

Projekt međunarodnog dosega, „Veličanstvenih 12“, započeo je 5. listopada 2021. godine na Svjetski dan nastavnika, a završava na Svjetski dan djeteta, 4. listopada ove godine, u periodu u kojem je obuhvatio različite aktivnosti, metode i oblike rada, suradnju i programe.

Cilj projekta bio je osvijestiti važnost temeljnih životnih vrijednosti u životu srednjoškolaca, kao i razvoj afektivne komponente njihove osobnosti, razvoj samopouzdanja i samopoštovanja, poticanje na proaktivno zalaganje u zajednici u svrhu promocije mentalnog zdravlja, socio-emocionalnog razvoja i jačanje odgojne dimenzije učeničkih domova.

 

Voditelji projekta su ravnateljica Ljiljana Kencel, pedagoginja Olivia Vukić te odgajatelji Dolores Vitas, Filip Polegubić, Antonija Mežnarić, Maja Dinić i Dijana Janković, a uključeni u projekt su i svi ostali odgajatelji i učenici Doma.

Izložba će obuhvatiti umjetničke radove nastale kroz aktivnosti projekta u suradnji s partnerima, a reflektiraju učeničko viđenje 12 temeljnih vrijednosti: Solidarnost, Tolerancija, Empatija Samopouzdanje, Ljubav , Iskrenost , Sloboda, Kreativnost, Humor , Mir, Hrabrost, Odgovornost.

Svečano otvaranje održat će se u galeriji Konzervatorskog odjela u Rijeci  u utorak 27. rujna u 12:00 sati.