Izložbom Lice Marije počinje program proslave Vele Gospe u Rijeci

Na panoima na Korzu u ponedjeljak 10. kolovoza bit će otvorena izložba Lice Marije u Rijeci. Autori izložbe o Marijinom liku u umjetničkoj baštini Rijeke su Nina Kudiš,Damir Tulić,Marin Bolić i Mario Pintarić. U Trsatskom svetištu trodnevna duhovna priprava počinje 12. kolovoza, bit će predstavljena i nova monografija Trsata

Vela-Gospa-2013-3

Sutra počinje program proslave Velike Gospe u Rijeci. Na panoima na Korzu sutra će biti otvorena izložba Lice Marije u Rijeci . Autori izložbe o Marijinom liku u umjetničkoj baštini Rijeke su Nina Kudiš,Damir Tulić,Marin Bolić I Mario Pintarić. Izložba se otvara u povodu 70 godina od proglašenja dogme o Marijnom uznesenju na nebo I usret blagdanu Velike Gospe. Izložba se na Korzu može pogledati do 20. kolovoza.

U Trsatskom svetištu trodnevna duhovna priprava počinje 12. kolovoza i do 14. kolovoza predvodi je fra Krunoslav Kocijan, novi gvardijan i čuvar Svetišta na Trsatu. Program počinje u 17:45 sati pjevanom krunica nakon koje će se slaviti misna slavlja. Tim povodom, 12. kolovoza nakon mise bit će predstavljena nova monografija Trsata. U četvrtak 13. kolovoza nakon euharistijskog slavlja je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom, a u petak 14. kolovoza nakon mise ispred crkve će biti procesija s likom Gospe Trsatske.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza, mise su na rasporedu u 6:00, 7:00, 8:00, 9:00, 10:00, 11:30 i u 18:30 sati Misu u 10:00 sati predvodi provincijal Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, a svečano euharistijsko slavlje u 18:30 sati riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

 

Ususret Velikoj Gospi trodnevnu duhovnu pripravu u najstarijoj riječkoj župnoj crkvi župa Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo (Vela crikva, Assunta)od utorka 11. kolovoza do četvrtka 13. kolovoza predvodi o. Stanko Perica, DI, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice. Mise su na rasporedu u 19 sati. U utorak 11. kolovoza nakon misnog slavlja marijanski koncert s početkom u 20 sati održat će Schola Cantorum Rijeka. U četvrtak 13. kolovoza, nakon mise je klanjanje koje animira zajednica “Krv Kristova”. U petak 14. kolovoza blagdansku večernju misu u 19 sati predvodi mladomisnik fra Siniša Pucić, OFM. U subotu 15. kolovoza mise su na rasporedu u 8 sati (predvodi župnik mons. Sanjin Francetić), 10.00 sati (predvodi vlč. Josip Pende, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije) i 19 sati (predvodi vlč. Lovro Perić, župnik in solidum)