Izložbom plakata na Korzu najavljen 5.History film festival

Na 5. History film festivalu od 14.-18. rujna prikazat će se filmovi s povijesnim temama i zbivanjima nakon 2. svjetskoga rata

 

vlcsnap-2021-08-31-19h15m57s342

Izložbom plakata filmova 5. History film festivala na Korzu najavljen je program s odabranih 23 filma koji se bave povijesnim temama i zbivanjima nakon Drugog svjetskog rata.

Ove se godine obilježava tridesetogodišnjica početka Domovinskog rata, najznačajnijeg događaja u povijesti hrvatskoga naroda te mu je posvećen jedan poseban festivalski program.u sklopu kojeg će biti prikazano 18 5. History film festival otvara film DEMO, Branka Šmita, a film je prilagođen i za osobe s oštećenjem vida, gluhe i nagluhe.

Gluhim i nagluhim osobama pisani tekst nije dovoljan, uz pomoć tumača i pisanog teksta sadržaj im je dostupniji, istaknuo je Herega, predsjednik Udruge gluhih i nagluhih PGŽ.

Gledajući filmove Histori film festivala produbit ćete svoja saznanja, pojasniti ljude i događaje obavijene medijskim zastorima te na koncu spoznati uzroke i posljedice njihovih pojava, poručuju organizatori.