Jadrolinija: Vraćaju se linije

Od početka godine do danas Jadrolinija bilježi pad prometa u putnicima od 43% i pad prometa u vozilima od 37% u odnosu na isto razdoblje prošle godine

biokovo

Od početka godine do danas Jadrolinija bilježi pad prometa u putnicima od 43% i pad prometa u vozilima od 37% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Obzirom na uspješno poslovanje protekle tri godine, Jadrolinija je s akumuliranim financijskim sredstvima ušla u ovu krizu. Značajna sredstva su uložena u zaštitu putnika te članova posade na brodovima i ostalih djelatnika Jadrolinije – javljaju u priopćenju.

Sukladno s popuštanjem zaštitnih mjera od epidemije koronavirusa, u planu je ponovno uspostavljanje katamaranskih linija. Trajektnim linijama su postepeno dodavana putovanja, a ponovno su uspostavljene i neke privremeno prekinute linije. Među njima i linija Brestova – Porozina, što otočanima puno znači.

Iz Jadrolinije poručuju kako se nadaju da će situacija s epidemijom koronavirusa ostati stabilna te da će do ljeta normalizirati redove plovidbe te imati, i u ovim novim uvjetima, turističku sezonu. Ovoga će se ljeta floti pridružiti I tri nova broda koji će uvelike doprinijeti povećanju kvalitete usluge za putnike.