Jakirović uoči Dinama: Pobjeda u Maksimiru donijela bi puno više od tri boda

Pred nogometašima Rijeke u nedjelju je novi izazov, gostovanje na Maksimiru protiv Dinama. Iako je Dinamo u laganoj krizi i nizu lošijih rezultata bit će to pravi test mogućnosti za igrače Sergeja Jakirovića.

Najuspješnija ekipa drugog dijela prvenstva gostuje kod lidera prvenstva, što bi trebala biti garancija zanimljive utakmice u nedjelju. Lošiji rezultati Dinama u posljednje tri utakmice je nešto što na Rujevici izaziva dodatan oprez.

-“Smatram da će biti opća mobilizacija, da će igrati svi koji su na dispoziciji, čeka težak posao, nadam da ce Moja momčad biti hrabra, da se ono što se dogovirimo probati isprezentirati na terenu, vjerujemo u ono što radimo i da nastavimo pozitivan niz, poručio je trener Sergej Jakirović.

Svjesni su u Rijeci da će biti pod velikim pritiskom, no vjeruju da će imati i svoje prilike za pozitivan rezultat.

-“Moramo biti hrabri u igri s loptom ,da se ne skrivamo, da smo pokretljivi, da kreiramo si prostor, budemo okomiti, napadamo taj prostor i smatram da mozemo ugroziti Dinamo na taj način,rekao je Jakirović.

Iako Rijeka nema imperativ pobjede na Maksimiru, pobjeda protiv Dinama donijela bi puno više od tri boda, smatra Jakirović:

-” Ogroman poguranac, još veća energija nego dosad, samopouzdanje ogromno, sigurno mladim momcima podstrek za dalje, oni su već pokazali. Meni je to na početku bilo najteže, njih uvjeriti da se može igrat sa svakim, da nitko nije robot i mislim da nam ovo proljeće ide dobro što se toga tiče.

Matija Frigan

Rijeci se u napadu vraća Matija Frigan, igrač koji je ove zime bio na meti modrih, no na to pitanje ostao je hladnokrvan jednako kao u šesnaestercu.

-” Utakmica ko i svaka druga, ja ću se potrudit maksimalno da na kraju krajeva pobjedimo, uzmemo nešto na Maksimiru ali ko i svaka druga utakmica, poručio je Matija Frigan.

Trener Jakirović nikada ne otkriva svoj sastav koji će istrčati, no bez razmišljanja otkrio je kako očekuje isti sastav Dinama koji je igrao protiv Hajduka. Utakmice se igra u nedjelju s početkom od 17 i 30, a ulaznice za gostujuće navijače moguće je kupiti na Rujevici ali i na Maksimiru uoči početka utakmice.