Jelenje: Devet aktivnih slučajeva koronavirusa

Na području Općine Jelenje trenutno ima više osoba koje imaju korona virus. Upravo smo dobili i službenu potvrdu od Civilne zaštite Općine Jelenje.

Covid-Jelenje

– Na današnji dan ukupno devet naših sumještana zaraženo je korona virusom. Bitno je napomenuti da su svi evidentirani i u potpunosti pod nadzorom epidemiološke službe, sukladno propisanim protokolima, izjavio je za nasejelenje.com, u večernjim satima, Dino Piljić, načelnik stožera Civilne zaštite Općine Jelenje, pozivajući mještane da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 

Kako je naglasio Piljić samo odgovornim ponašanjem možemo paziti jedni na druge, a posebno na našu djecu i starije. Tim više jer je započeo početak vrtićke godine, a uskoro se bliži početak nove školske godine. Kako smo saznali zaraženi mještani nisu životno ugroženi, što je u ovom trenutku i najbitnije.

I ovim putem pazimo da pazimo jedni na druge, a posebice na djelatnike u školi, vrtiću, ambulanti, trgovinama, ugostiteljskim objektima, banci, pošti, ljekarni kao i uslužnim djelatnostima.

Podsjećamo i na novu organizaciju rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti PGŽ-a, odnosno našoj ambulanti u Dražicama.

  • za svaki dolazak u ordinacije neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra), osim ako stanje pacijenta nije hitno i po život opasno.
  • za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji ›hitno‹, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra).
  •  pri ulasku i boravku u zdravstvenoj ustanovi obvezno je korištenje zaštitne maske te dezinfekcija ruku.
  • svi administrativni poslovi, potvrde, doznake za bolovanje i sl. provode se elektroničkim putem u preostalom raspoloživom radnom vremenu.
  • poslodavci se pozivaju da izvješća o bolovanju zaposlenika preuzimaju s elektroničkih platformi po uputi HZZO (e-Zdravstveno).
  • zbog velikog broja telefonskih poziva tijekom radnog vremena u kojem se istovremeno zbrinjavaju i obrađuju bolesnici sukladno epidemiološkim preporukama, na sve pozive nije moguće odgovoriti odmah te će oni biti realizirani u realnom mogućem vremenu.
  • kontakt telefonski brojevi, kao i e-mail adrese svih ordinacija PZZ nalaze se na web stranicama Doma zdravlja PGŽ (domzdravlja-pgz.hr ), te na ulazima u objekte u kojima su ordinacije.