Jeste li kad bili u Brodogradilištu 3.maj? U subotu je organiziran vođeni obilazak

Ove subote 20. svibnja građani imaju jedinstvenu priliku prijaviti se na đir legendarnim riječkim brodogradilištem

20. svibnja u sklopu cjelodnevnog kvartovskog festivala Pozdrav s Kantride!, Brodogradilište 3. maj i Urbani separe udružili su snage i pozivaju na vođeni obilazak legendarnog riječkog škvera. Ovisno o broju prijavljenih, posjetitelji će biti raspoređeni u grupe koje će započeti razgledavanje u 9 sati, 9 i 30 sati te 10 sati ujutro sa zapadnog ulaza u brodogradilište, na samom kraju Pulske ulice na Kantridi.

Da biste se prijavili za vođeni obilazak, potrebno je poslati e-mail na adresu udruga@urbanisepare.org, navodeći imena i broj posjetitelja. Nakon prijave, jedan od tri termina razgleda bit će vam potvrđen putem povratne e-pošte.

Obilazak će uključivati kratko uvodno predavanje te šetnju brodogradilištem. Kroz prostor škvera prijavljene će voditi iskusni radnici, stručnjaci i članovi uprave. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku zaviriti pod dizalicu ‘Tristotonku’, upoznati proizvodne procese te prošetati navozima i bazenima. Prilika je to za povezivanje s riječkom industrijskom baštinom, kao i s važnom ulogom koju 3. maj drži u razvoju našeg grada. Ne propustite upoznati najvažniji škver jadranske obale.

Vođeni obilasci odvijaju se u sklopu cjelodnevnog festivala čiji program možete pogledati na: urbanisepare.org/pozdrav-s-kantride/