Jonas Vingegaard pobjednik kraljevske etape Opatija – Labin

Opatija/Labin – Danac Jonas Vingegaard, pobjednik ovogodišnjeg Tour de Francea, osvojio je petu etapu ovogodišnjeg CRO Racea, voženu od Opatije do Labina u dužini od 154 kilometara. Vingegaard je svojim drugim etapnim uspjehom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Kao i prije dva dana, kada je cilj bio na vrhu uspona na Gospi od Loreta u Primoštenu, Vingegaard je iskoristio strmi posljednji kilometar vožen u Labinu kako bi se odvojio od konkurencije. Najbliži Dancu opet je bio 19-godišnji Škot Oscar Onley (Team DSM), ali je kao i u Primoštenu stigao drugi na cilj s dužinom kotača zaostatka. Treće mjesto zauzeo je Slovenac Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) s dvije sekunde zaostatka.

 

„Morao sam se kockati u završnici etape i čekati pravi trenutak za napad. Moja je momčad napravila sjajan posao tijekom čitave etape. Ova me utrka podsjetila na utrku po Baskiji, bila je zanimljiva etapa i teška za utrkivanje. Nisam siguran da sam osigurao ukupnu pobjedu jer mi je Mohorič i dalje vrlo blizu, a tu je i još nekoliko brzih vozača”, rekao je Vingegaard po pobjedi u Labinu.

Foto:KL-Photo