JOŠ 6 DANA DO PRVE PROVJERE

Koliko je napravljeno pokazati će susret s Osijekom slijedeće nedjelje

Koliko je napravljeno pokazati će susret s Osijekom slijedeće nedjelje

Još samo šest dana ostalo je do gostovanja u Gradskom vrtu, kojim će nogometaši Rijeke krenuti u nastavak sezone. Zimska stanka došle je do kraja, pripreme su iza momčadi, a koliko je napravljeno pokazati će već susret s Osijekom slijedeće nedjelje. Posljednje pobjede u prijateljskim utakmicama s Bosnom i mađarskim prvoligašem Vasasom podigle su moral nogometaša Rijeke uoči proljetnog dijela sezone. Promjena sustava igre u 4-1-4-1 i napadačka igra, trebala bi biti dobitna formula za ostvarenje proljetnog cilja – kupa UEFA.
– Mi imamo Osijek, dolazi nam Zadar, idemo Šibeniku i dolazi nam Varteks, netko će reći da su to utakmice gdje moramo uzet 9-10 bodova, ali o bodovima ne bih govorio. Treba ući u svaku utakmicu maksimalno, igramo dobro, napravili smo dobar sustav igre, sad da li će dati neke rezultate ovisi i o sreći – rekao je trener HNK Rijeke Robert Rubčić.
Defanzivni vezni i stoper reprezentativnog formata, bile su želje trenera bijelih. Veznjak se na Kantridi nije pojavio, a zadnju liniju pojačao je Kenan Čejvanović, bivši igrač Slobode iz Tuzle. Rijeci se priključio i pomorac Ivan Mance.
Rijeka u nastavak kreće s pete startne pozicije sa velikih 14 bodova zaostatka za vodećim Dinamom, dok željeno treće mjesto za sad drže Šibenčani sa samo tri boda više od bijelih.