Kadeti Rijeke treći na Kvarnerskoj rivijeri

Kadeti Rijeke osvojili su treće mjesto na 69. izdanju turnira Kvarnerska rivijera. Rijeka je u razigravanju svladala Veneziju 4:3 (0:0) nakon izvođenja jedanaesteraca.

Raspucavanje je otvorila talijanska ekipa promašajem Piazze, dok je udarac Došena obranio vratar Venezije. Sigurni su za Rijeku bili Ujčić, Gojsilović i Valinčić, a za Veneziju Saramin, Zorzetto i Mutavcic.

U posljednjoj seriji Turella je preuzeo odgovornost za goste i zatresao vratnicu, dok je Zubović poentirao za Rijeku i veliko slavlje!

U zanimljivom ogledu Rijeka je mogla stići do pobjede u posljednjim trenucima utakmice. Vinarš je probio lijevu stranu i odlično poslužio Došena čiji je udarac zaustavio vratar Berto.

Na otvaranju utakmice prva prilika pripala je Rijeci. Miškulin je ubacio s lijeve strane, Buneta smirio loptu na drugoj strani, riješio se pratnje braniča, a udarac je otišao pored gola.

U 11. minuti Rijeka je brzo izvela jedan prekršaj, Buneta se sjurio sam prema golu, ali vratar Venezije sačuvao je svoju mrežu.

Gosti su uzvratili u idućoj minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca Mutavcic je skrenuo loptu koja je prošla uz vratnicu.

U nastavku valja izdvojiti udarac Mutavcic (17′) s dvadesetak metara, dok je u 24. minuti period izrazitog pritiska gostiju okončao Berrardo čiji je udarac završio u vanjskoj strani mreže.

Vratar Rijeke Niko Vučetić morao je biti na oprezu u 35. minuti, snažan udarac Saramina s tridesetak metara, obranio je efektnom paradom.

U 35. minuti brza akcija Rijeke, Rizvić je proigrao Miškulina koji je odlično ubacio s lijevog boka, obrana Venezije u posljednji trenutak otklonila je opasnost.

U nastavku utakmice Portman (43′) probao je iz slobodnog udarca, na drugoj strani udarac Bunete (48′) glavom otišao je pored gola.

Do kraja utakmice valja izdvojiti udarce Rizvića (51′) i Berrarda (53′), zadnji pokušaji prije nego što je utakmica otišla u rulet jedanaesteraca.

(HNK Rijeka)