Kalvarija pod zvijezdama: Počinje 5. Ljetni festival smijeha

Ri Teatar organizira 5. ljetni festival smijeha pod nazivom „Kalvarija pod zvijezdama“. Svi programi će se održavati na otvorenom, tj. na terasi Kulturnog centra Kalvarija u 21 sat.

Ri Teatar svake godine obogaćuje svoj program sa nekim novijim i kvalitetnijim izvedbama i manifestacijama. Nakon 22 sezone Kulturnog centra Kalvarija i nakon više od 50 godina od posljednje izvedbe na popularnoj terasi Thalia (danas Kulturni centar Kalvarija) opet je otvorena ljetna terasa za scenske izvedbene djelatnosti. Protekle četiri godine festivala pokazala su da je riječka publika željna ovakvih predstava na otvorenom te ove godine, bez lažne skromnosti možemo reći da je ovo najjači kazališni ljetni festival u našoj županiji, a možda i šire. Na žalost, u Rijeci i okolici se, što se tiče kazališnih događanja u ljeti, ne događa gotovo ništa……u samom gradu Rijeci apsolutno ništa, a u okolici sporadično i prilično rijetko na Trsatskoj Gradini i na Kastvu, stoga će ovaj festival popuniti sve praznine tijekom ljeta.

Naime, ukupno će biti održano 42 programa, 16 različitih naslova. Sve predstave su ljetne komedije, a neke od njih su već gostovale 50-tak puta širom Hrvatske.

Sve započinje u petak, 9. lipnja i u subotu, 10. lipnja sa diplomskom predstavom 43. generacije Škole glume znakovitog naslova „Stolica je prozor, stol je klavir, gdje nema ničega je stol, a vrata su vrata“, nastavlja se 15., 16., 17. i 18. lipnja sa svečanom obnovom komedije „Umri muški“ i tako svaki četvrtak, petak, subotu i nedjelju do zatvaranja festivala sa najnovijom komedijom Ri Teatra „Ljubav je na Vrelu“ u nedjelju, 20. kolovoza 2023.

U slučaju kiše predstave se otkazuju, no u slučaju velikog interesa publike, moguće je ubacivanje dodatnih izvedbi u toku tjedna.

Ri Teatar tijekom ljeta 2023. ima 32 gostovanja sa predstavom za odrasle „Ljubav je na Vrelu“ i predstavom za djecu „Zbrko i Oli“ (Rab, mjesta na otoku Braču, Bribir, Bakar, Kostrena, Kraljevica, Vodice, Sali, Benkovac itd……).

PREDSTAVE U LIPNJU 2023.

STOLICA JE PROZOR, STOL JE KLAVIR, GDJE NEMA NIČEGA JE STOL, A VRATA SU VRATA, diplomska predstava 43. Škole glume, 9. i 10.6.2023. – Otvorenje Festivala

U sklopu otvorenja 4. ljetnog festival smijeha “Kalvarija pod zvijezdama” biti će izvedena diplomska predstava 43. generacije škole glume znakovitog naziva “STOLICA JE PROZOR, STOL JE KLAVIR, GDJE NEMA NIČEGA JE STOL, A VRATA SU VRATA”. Ovdje je riječ o predstavi koja je istovremeno i edukativna, ali i kazališna, zamišljena da bude duhovita i zabavna, a da istovremeno servira niz zanimljivih informacija iz područja scenske umjetnosti. Proces nastanka kazališne predstave, gledatelju je zapravo misterij. Što se događa u mjesec ili dva prije nego publika sjedne u kazališnu dvoranu kako bi gledala gotovu predstavu gledateljima je nepoznato, stoga će ova predstava pokušati razotkriti te “male tajne”.

UMRI MUŠKI, 15., 16., 17. i 18.6.2023., svečana obnova

Naša priča se događa na jednom malom otoku negdje na Jadranu koji živi svojim mirnim, uobičajenim životom. Krčmar Blaženko, ribar Mikula i velečasni Kruno bave se svojim poslovima koji često i nisu baš posve legalni. Vlasnica apartmana Kate, pomalo “ćaknuta”, jedina ima legalni posao i u stalnom je konfliktu sa Blaženkom. Cijelu tu otočnu “idilu” poremeti vijest, koja je stigla Kati, o dolasku filmske ekipe koja planira snimati na otoku. Ista ta filmska ekipa ima potrebe za statistima, kasnije i za glavnim glumcem i tu počinju glavni problemi. Svi u tome vide dodatnu zaradu, vlastiti uspjeh, slavu i tko zna što još…..no, nije to tako jednostavno.

Tko će statirati, a tko biti glavni glumac?

Koji film se uopće snima?

Hoće li im se ostvariti veliki, unosni, ilegalni posao koji očekuju?

To su sve pitanja na koja ćete dobiti odgovor u ovoj predstavi.

AUTOTROLEJ I MI 4, 22., 23., 24. i 25.6.2023.

U najnovijem nastavku priča se vrti oko vozača Boška (Istrijana) i njegove majke koja ga neizmjerno voli i želi mu pronaći suprugu u autobusu što vrlo često Boška dovodi u neugodne situacije. Naravno, tu su još i standardni likovi koji su izravno ili neizravno uključeni u cijelu priču: babe koje se guraju za sjedeće mjesto, pijanac, srednjoškolac, osnovnoškolka, trendseterice, policajac, navijači Armade, sudac Bruno Marić, trudnica, turistice iz Španjolske i Portugala, hrvatski branitelj itd……

Scenografija je donacija KD Autotrolej d.o.o., te je na sceni postavljen gotovo cijeli kostur autobusa, naravno starog narančastog.

LJUBAV JE NA VRELU, 29.6.2023., svečana premijera

Naslov najnovije komedije Ri Teatra namjerno podsjeća na popularnu reality emisiju „Ljubav je na selu“, jer se donekle upravo to događa na našem malom otoku imena Vrelo. Na otoku Vrelo koji ima svega 50-tak stanovnika žive samo žene. Doduše, rađaju se i muškarci, koji, ili se brzo odsele ili nakon napunjene 33. godine života misteriozno umiru. Ta čudna kletva nikada nije razjašnjena, ali strah se kod muškaraca duboko usadio već generacijama.

No, Vrelo živi svojim uobičajenim životom….uzgajanjem voća i povrća, iznajmljivanjem apartmana….. Naša glavna junakinja, teta Manda živi sa svojom nećakinjom Violetom u zimskom periodu prilično monotono, a u ljetnom živahno zbog iznajmljivanja apartmana. Nećakinja planira odlazak sa otoka no, ne želi ostaviti svoju tetu samu te ju prijavljuje u reality emisiju „Ljubav je na selu“…….i tu kreće naša komedija. Među mnoštvom „čudnih i osebujnih“ kandidata, u najuži krug ulaze 52.-godišnji Giusepe Goldoni zvani Pino, po zanimanju osvajač ženskih srca i 31.-godišnji Ozren Širola, po zanimanju pjesnik. Teta Manda i nije previše oduševljena kandidatima, a i njih dvojica imaju tajne i skrivene namjere.

Tko će od njih dvojice uzeti srce teti Mandi?

Kakvu ulogu u tom neobičnom spajanju ima nećakinja Violeta?

VAŽNA NOVOST – PUBLIKA SUDJELUJE U GLASANJU !!!!!!

Na početku predstave publika dobiva upute o načinu glasovanja. Slanjem sms-a putem mobilnih telefona, publika može odlučiti koji od naše dvojice kandidata postaje pobjednik i osvaja našu tetu Mandu.

KUC KUC CABARET, 30.6.2023.

Ri Teatar, kao malo profesionalno kazalište iz Rijeke, između cjelovečernjih predstava, na svom redovitom repertoaru ima i “Kuc Kuc Cabaret”, koji se igra svaki drugi petak u Kulturnom centru Kalvarija, u Rijeci. Od 2000. je izvedeno više od 400 Cabaret-a, po cijeloj Hrvatskoj. Da pojasnimo o čemu se tu zapravo radi: Kuc Kuc Cabaret je humoristični program sastavljen od skečeva, songova, plesnih točaka Itd. Skečevi koje igraju 4-5 glumaca su razne parodije, igrani vicevi, te se izvode i tekstovi domaćih satiričnih pisaca, kao i strani humor, od Monty Pythona do Mr Beana. Iako su tek u posljednje vrijeme stand up komičari dobili veću medijsku pozornost, glumci Ri Teatra to rade već godinama.

U svakom slučaju, gdje god je gostovao Kuc Kuc Cabaret, izazivao je salve smijeha. Prednost ovakve show-predstave je da se može igrati u svim mogućim prostorima (terase hotela, klubovi, kafići …), te ne može dosaditi, jer su ti skečevi kratki sažeti , a trajanje cijelog programa je fleksibilno, te ovisi o raspoloženju publike, prostoru, itd …

U svom matičnom prostoru (Kulturni centar Kalvarija), Ri Teatar prakticira cjelovečernji Kuc Kuc Cabaret, u trajanju od 3 bloka (svaki po cca 40-45 minuta), između kojih je pauza cca 20-25 minuta, dakle, sveukupno trajanje preko 3 sata, s napomenom da je svaki put drukčiji programtako da sada Ri Teatar raspolaže sa oko 600 sati drukčijeg humorističnog programa.

Kao specijalni gost Cabaret-a povremeno nastupa mađioničar Andrej Škedel (jedan od najboljih mađioničara u Hrvatskoj, finalist Supertalenta), a stalni gosti su muška plesna skupina Hot stuff (polufinalisti Supertalenta), koja svojim plesnim točkama oduševljava sve posjetitelje.

_______________________________________________________________

PROGRAM – „KALVARIJA POD ZVIJEZDAMA“

5. ljetni festival smijeha-ha 2023.

6. mjesec:

Petak, 9.6. – Otvorenje ljeta – „Stolica je prozor, stol je klavir, gdje nema ničega je stol, a vrata su vrata“, premijera diplomske predstave 43. škole glume

Subota, 10.6. – „Stolica je prozor, stol je klavir, gdje nema ničega je stol, a vrata su vrata“, repriza diplomske predstave 43. škole glume

Četvrtak, 15.6. – „Umri muški“ – svečana obnova

Petak, 16.6. – „Umri muški“

Subota, 17.6. – „Umri muški“

Nedjelja, 18.6. – „Umri muški“

Četvrtak, 22.6. – „Autotrolej i mi 4“

Petak, 23.6. – „Autotrolej i mi 4“

Subota, 24.6. – „Autotrolej i mi 4“

Nedjelja, 25.6. – „Autotrolej i mi 4“

Četvrtak, 29.6. – „Ljubav je na Vrelu“, svečana premijera

Petak, 30.6. – „Kuc Kuc Cabaret“

7. mjesec

Subota, 1.7. – „Mišn imposibl“

Nedjelja, 2.7. – „Mišn imposibl“

Četvrtak, 6.7. – „Jadrolinija i mi“

Petak, 7.7. – „Jadrolinija i mi“

Subota, 8.7. – „Jadrolinija i mi“

Nedjelja, 9.7. – „Jadrolinija i mi“

Četvrtak, 13.7. – „Loto“

Petak, 14.7. – „Rent’a luftmadrac“, najbolja predstava prošlogodišnjeg festivala po izboru publike

Subota, 15.7. – „Rent’a luftmadrac“, najbolja predstava prošlogodišnjeg festivala po izboru publike

Nedjelja, 16.7. – „Loto“

Četvrtak, 20.7. – Večer poezije i glazbe, Mirna Baničević, Bojana Guberac i gosti

Petak, 21.7. – „Hetero parada“

Subota, 22.7. – „Hetero parada“

Nedjelja, 23.7. – „Hetero parada“

Petak, 28.7. – „Kuc Kuc Cabaret“

Subota, 29.7. – „Welcome to Burlesque by Pole Dance Workout Studio“

Nedjelja, 30.7. – „Welcome to Burlesque by Pole Dance Workout Studio“

8. mjesec:

Četvrtak, 3.8. – „Zimmer frei“, svečana obnova

Petak, 4.8. – „Zimmer frei“

Subota, 5.8. – „Zimmer frei“

Nedjelja, 6.8. – „Zimmer frei“

Četvrtak, 10.8. – „Izvorno hrvatsko“

Petak, 11.8. – „Izvorno hrvatsko“

Subota, 12.8. – „Po duhu svetom“

Nedjelja, 13.8. – „Po duhu svetom“

Četvrtak, 17.8. – Najbolja predstava 4. ljetnog festivala po izboru publike

Petak, 18.8. – „Kuc Kuc Cabaret“

Subota, 19.8. – „Ljubav je na Vrelu“

Nedjelja, 20.8. – Zatvaranje festivala – „Ljubav je na Vrelu“

Ulaznice u prodaji na dan predstave od 20 sati (rezervacija vrijedi do 20.30 sati)!

Zbog očekivanog velikog interesa publike, obavezna je rezervacija ulaznica: 051/375-866; 091/253-8991, ri.teatar@ri.t-com.hr