Kantrida spremna

8 milijuna kuna vrijedan travnjak uništen poplavama bit će spreman za nastavak sezone

8 milijuna kuna vrijedan travnjak uništen poplavama bit će spreman za nastavak sezone

S vodom nikad na zelenu granu, ne tako davno potopljeni stadion na Kantridi ponovno zahtjeva upaljene prskalice.
– Izvršena je djelomična sanacije dijela travnjaka koji je bio uništen, radi se o nekih cirka 750 kvadrata – rekao je voditelj stadiona Milan Simunić.
Voda je dolazila sa svih strana, a protiv obilnih kiša i podzemnih voda stadion nije imao ni najmanje šanse. Nakon sušenja sredinom siječnja krenula je sanacija, a ovih su dana izvršene posljednje provjere.
– Travnati busen koji smo sanirali praktički onaj dobar dio koji je bio sačuvan i neoštećen vratili smo natrag, a onaj dio koji je bio oštećen uslijed prodora vode njega smo zamijenili s travnatim busenom iza istočnog gola – objašnjava direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac.
Nakon 300 tisuća kuna vrijedne sanacije travnjak bi 13. veljače, spreman trebao dočekati povratak Riječana iz Antalye te nastavak prvenstva.
Izvršen je i uobičajeni tretman stadiona te izmjenjeno 120 kvadrata potrošene trave u 16-ercima. No, duga neće vječno biti nad Kantridom, jer je prirodni travnjak predviđen za upotrebu do 5 sati tjedno, a riječke kopačke, u pravilu ga ruju i do 3 puta više. Od Rijekanella još ništa pa ostaje 8 milijuna razloga za brigu, jer toliko kuna stoji novi riječki travnjak.