Karate kamp u Fužinama

Ovoga vikenda Fužine će biti prava oaza adrenalina, učenja i zabave.

Počeo je karate kamp na kojem sudjeluje 120 sudionika – od naših reprezentativaca, osvajača regionalnih, europskih i svjetskih odličja,

Kamp, koji se ove godine održava po jubilarni 20. put, nije samo obična sportska manifestacija, to je prilika da djeca također kroz druženje s vršnjacima i rad u timu razvijaju socijalne vještine i stvore trajne prijateljske veze.

-”Vrlo smo ponosni, prvenstveno jer je kvaliteta na visokoj razini, zato što su najtjecatelji sada već postali uspješni, osvajaju medalje na državnim natjecanjima i međunarodnim natjecanjima i zato što je karate jedan od najtrofejnijih sportova u našem gradu, poručio je glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Karate kamp pruža jedinstvenu kombinaciju stroge discipline karate i uzbudljivih timskih aktivnosti.

Ema Sgradelli je riječka karatistica koja je među mnogobrojnim medaljama prošle godine osvojila i brončanu medalju u kategoriji mlađih seniorki na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

-”Njima je to super jer mogu sklopiti nova prijateljstva, malo se osamostale, treniraju, uživaju, dan im je ispunjen, imaju slobodno vrijeme, poručila je Ema koja će sudionicima prenijeti svoja iskustva.

A što kažu mladi karatisti pogledajte u videoprilogu.