OGLAS

Kastafski obed: Domaće namirnice i tradicionalna kuhinja u modernom ruhu po pristupačnoj cijeni

Četiri kastavska restorana priključila su se novom gastro projektu Kastafski obed koji donosi tradicionalnu kuhinju u modernom ruhu, no po pristupačnim cijenama. ” To je projekt u kojem želimo približiti onima koji još ne znaju kastavsku gastronomiji. Kastav je poznat po svojoj kvalitetnoj gastronomiji i temelji se na autohtonim namirnicama iz ovog kraja”, rekao je Saša Brusić, direktor TZ grada Kastva. Kod nas doma ali s pet zvjezdica opis je ove priče. “Sad je želja da tu vrhunsku kuhinju prezentiramo što većem broju ljudi i zato smo s njima složili ovaj projekt da po pristupačnijoj cijeni bude dostupan cijeli doživljaj – tri slijeda prezentirana građanima”, rekao je Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva. Prezentirani su danas meniji koji od sutra očekuju posjetitelje u restoranima Kukuriku, Loža, Zlatno Krilo te Oštariji Fortica u kojoj se prigodni meni otvara maneštricom koja spaja Istru i Kvarner. ” Nakon maneštrice imate jedan spoj domaćih kobasica, tjestenine i kiselog kupusa ali u modernom obliku – u raviolima, u kremi od kiselog kupusa, u kobasici koja je potpuno drukčije obrađena, tako da mislim da će se gostima dopasti”, rekao je chef Željko Markus. Autohtone namirnice i domaće u ovoj priči temelji se na pravom smislu te riječi. S krajem lovostaja na plavu ribu kastafski obed nudi i riblji meni, a tu je i mesna verzija. Priča o kastafskom obedu nastavit će se proljetnim menijem, a vrhunski kuhari ovdje djeluju u sinergiji. “To je ljepota baš Kastva što mi ugostitelji nismo konkurencija, družimo se i surađujemo i kad god je neka akcija svi se rado uključe”, rekao je chef Nenad Kukurin. Nenad Kukurin ima i ulogu ambasadora Kvarnera kao europske regije gastronomije 2026. godine, gdje jedan od stupova upravo predstavljaju lokalne autohtone namirnice. Saznajte više u video prilogu.