Kastavskim poduzetnicima bespovratna sredstva

mostarac

Gradonačelnik Grada Kastva, Matej Mostarac je u prostoru poduzetničkog inkubatora potpisao ugovore s poduzetnicima koji su temeljem Programa de minimis potpora za razvoj malog gospodarstva na području grada Kastva u 2022. godini ostvarili potpore male vrijednosti kroz mjere Subvencioniranja inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, Sufinanciranja nabave i ugradnje opreme i strojeva te Subvencioniranje uvođenja IT sustava i aplikacija u poslovanje. Za navedene mjere u Proračunu je bilo osigurano 100.000 kuna te je čak 16 poduzetnika ostvarilo tu potporu.
Zahtjevi iz posljednje mjere Programa – Subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite još su obradi, a dobra vijest je da ima još raspoloživih sredstava.

Od 2018. godine do danas odobrena je 81 potpora ukupne vrijednosti 1.325.480 kuna, od čega je 824.834 kuna dodijeljeno kroz 13 potpora subvencioniranja kamate na poduzetničke kredite, a 500.646 kuna je dodijeljeno kroz čak 68 potpora za pokretanje gospodarske aktivnosti,  nabavu opreme, strojeva te uvođenje IT sustava.