Kazalište Komedija u ožujku stiže u Opatiju

Treba se znati ponašati

 

Nakon Teatra Exit, Festival Opatija nastavlja sa svojim novim programom mjesečnih ciklusa poznatih hrvatskih kazališnih kuća! Ožujak kao „Mjesec kazališta Komedija u Gervaisu“ srdačnim humorom će navijestiti toplije dane, sjajnim glumačkim interpretacijama zadovoljiti vaše kazališne apetite i komičnim situacijama vas nasmijati do suza. Ciklus kreće u petak, 4. ožujka u 20 sati komičnom farsom „Brat bratu“ koja uz obilje crnog humora i apsurdnih pretjerivanja do groteske preuveličava obiteljsku dramu. U središtu priče su tri brata koji su uvijek tu jedan za drugoga – kad god treba, a još češće kada ne treba. Najodgovorniji od njih sa suprugom odlučuje posvojiti dijete, no pogreške od kojih su najviše strahovali pred agencijom za posvajanje padaju u drugi plan jer će iznenadni posjet preostale braće pokrenuti lavinu nezamislivih neprilika koje će zahtijevati kreativno snalaženje na licu mjesta. „Treba se znati ponašati“ brz je i veseli komad iz pera jednog od najuspješnijih britanskih komediografa Alana Ayckbourna koji možete pogledati u petak, 11. ožujka. Radnja prati tri para čiji se rodbinski, prijateljski i ljubavni odnosi bespovratno zakompliciraju tijekom jednog ljetnog vikenda. Predstava parodira razne ljudske slabosti, a iskrena dopadljivost likova i brojne paradoksalne komične situacije čine predstavu pravom poslasticom za publiku.

 

U petak, 18. ožujka gledamo dinamičnu, crnohumornu komedija apsurda „Nije bila peta, bila je deveta“ koja se naslovom referira na slavne Beethovenove simfonije. Iznenađujućim zapletom, intrigantnim podtekstovima i izvrsnim dijalozima, predstava progovara o fatalnom susretu na plaži. Ljubavni trokut sa zločinom u središtu čine Mila Elegović kao misteriozna Eva, Zlatko Ožbolt je njen muž, a Igor Mešin tumači zaluđenog ljubavnika.

 

 

Cijena ulaznice iznosi 80 kuna, a s popustom za studente i umirovljenike 60 kuna. Kazališna pretplata za tri predstave iz ciklusa „Mjesec kazališta Komedija u Gervaisu“ iznosi 210 kuna.