KAZNENA PRIJAVA NAČELNIKU BAŠKE TONIJU JURANIĆU

Groblje u Baški prošireno bez natječaja i dozvole,grobna mjesta prodavana na crno

Groblje u Baški prošireno bez natječaja i dozvole,grobna mjesta prodavana na crno

Načelnik Općine Baška Toni Juranić, predsjednik Mjesnog odbora Ivan Petrinić i vlasnik poduzeća Jurašić i sinovi,Slavko Jurašić, kako neslužbeno doznajemo, bez natječaja i dozvole, proširivali su groblje u Baškoj, a grobna su mjesta navodno prodavali na crno.
– “Nitko nije natječaj radio, pa nismo ni mi. Ne znam ja, nisam ja ništa širio i nemam ja pojma o tome stvarno. Nemojte me više zvat na tu temu”, rekao je o toj temi u telefonskom razgovoru predsjednik Mjesnog odbora Baška Ivan Petrinić.
Groblje je ipak prošireno, iako škrt na riječima, potvrdio nam je to načelnik Općine Baška, Toni Juranić, koji je za prijavu kaže doznao od nas. No, natječaj i dozvole nije htio komentirati.
Od policije smo doznali sve, osim imena -“Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta podnijeli su nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci posebno izviješće protiv trojice hrvatskih državljana sa područja otoka Krka zbog počinjenja, odnosno postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena dijela zlouborabe položaja i ovlasti i protupravne gradnje” , otkrila je glasnogovornica Policijske uprave primorsko- goranske Ankica Kolić.
Navodne prijave za protupravnu gradnju otišle su na sve tri adrese, dok je se za zlouporabu položaja i ovlasti tereti samo načelnik Toni Juranić.
-“U razdoblju od rujna 2009. do veljače 2010. godine počinjena su ta kaznena dijela, kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, a nastala šteta je oko 372 tisuće kuna”, kažu u policiji.
Grobna je rasprodaja trajala godinu dana, a u korist trojca ne ide ni čijnenica da je dio groblja kulturna baština, pa je za ovakve radove, uz ostale dozvole trebala i ona konzervatorskog odjela.