REKLAMA

Kažnjena s 8.000 kuna jer je zaražena došla na sudsku raspravu

judge-3665164_1920

Kažnjena s 8.000 kuna jer je zaražena došla na sudsku raspravu

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres u petak, 11. prosinca, postupali su nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom zbog prekršene određene joj mjere samoizolacije poradi zaraze virusom Covid 19. Naime, spomenuta osoba je unatoč tome što joj je bila određena mjera samoizolacije poradi zaraze corona virusom, pristupila u zgradu nadležnog suda gdje je htjela nazočiti sudskoj raspravi.

Zbog počinjenog prekršaja, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, novčano je sankcionirana s osam tisuća kuna.

Kršenje određenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite evidentirano je istog dana i na području Viškova kod Rijeke gdje je policija oko 9.50 sati zatekla otvoren ugostiteljski objekt u kojem je bilo dva gosta. Budući da su na snazi epidemiološke mjere prema kojima je ugostiteljskim objektima zabranjen rad do 21. prosinca, protiv 32-godišnje vlasnice, kao i ugostiteljske tvrtke, podnesene su odgovarajuće prijave sukladno važećim zakonskim propisima.